کد خبر: ۱۸۲۱۱۴
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۹ 16 February 2016

روزی را به یاد می‌آورد که پس از 9 ماه قرار است مادر شود. مثل همه مادرانی که یک روز برای به دنیا آوردن فرزند به بیمارستان می‌روند و با خیال آسوده خود را به پزشک می‌سپارند و چشم‌انتظار پرستاری تا فرزندش را به آغوش او بسپارد.

داستان از یک زایمان ساده شروع می‌شود. از صبح روز 27 دی‌ماه امسال، وقتی‌که مادر با احساس درد و ناراحتی به اورژانس بیمارستانی در شمال تهران مراجعه می‌کند. هفته سی و هفتم بارداری است و مادر انتظار دوقلوهایش را می‌کشد. به اظهار پزشک اورژانس حال مادر نامساعد تشخیص داده می‌شود و بنا به پیشنهاد وی مادر برای زایمان پیش از موعد بستری می‌شود.

مادر جوان در بیمارستان بستری و دوقلوها متولد می‌شوند. اما بعد از عمل حادثه‌ای تلخ رقم می‌خورد که شیرینی تولد دوقلوها را برای پدر و مادر تلخ می‌کند.

سوختگی به دلیل تنفس گازی که اکسیژن نبود

پس از عمل مادر به اکسیژن نیاز پیدا می‌کند؛ ولی در اتاق عمل به محض اینکه ماسک اکسیژن را روی صورت بیمار قرار می‌دهد، وی دچار سوختگی شدید می‌شود.

 ظاهرا این عارضه بر اثر نوع گاز پر شده در کپسول اکسیژن است؛ اینکه به جای گاز اکسیژن گاز دیگری در آن پر شده و باعث می‌شود صورت، لب، دهان، گلو، ریه و چشمان این مادر دچار سوختگی شدید شود.

مادر بلافاصله پس از این حادثه به مدت یک روز به کما می‌رود و پس از به هوش آمدن در بخش سوختگی بیمارستان چمران بستری می‌شود و امروز تقریبا یک ماه است که روی تخت بیمارستان خوابیده است.

وی همچنان با استفاده از  لوله تراکستومی که در داخل گردنش گذاشته شده است نفس می‌کشد و تغذیه می‌کند و توان صحبت کردن نیز ندارد.

 

 

به زودی گزارش بازرسی‌ها اعلام می‌شود

در همین رابطه به سراغ خسرو رحمانی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رفتیم. وی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس گفت: پس از دریافت شکایت مبنی بر مشکلاتی که برای یکی از بیماران بیمارستان شهید چمران تهران به وجود آمده بود بازرسی و بررسی‌های لازم انجام شد.

وی ادامه داد: بیمار از ناحیه صورت و لب دچار سوختگی شده که علت و جزئیات حادثه در دست بررسی است و به‌زودی موارد به پزشکی قانونی و مسئولان مربوط برای رسیدگی بیشتر اعلام خواهد شد.

وی با اشاره به حال عمومی این مادر گفت: خوشبختانه خطر برطرف شده و بیمار قادر است که تنفس کند ولی متأسفانه همچنان قادر به صحبت کردن نیست و بعد ازاینکه راه‌ تنفس دهانی وی به‌طور کامل باز شد می‌توان دراین‌باره نظر داد.

معاون درمان دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: حال دوقلوها خوب است، یکی از آن‌ها بعد از تولد در Nicu بستری بود که خوشبختانه در حال حاضر بدون مشکل و در حالت طبیعی است.

 

 

با متخلفان برخورد خواهد شد

محمد حلی ساز رئیس بیمارستان شهید چمران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس ضمن ابراز تأسف از حادثه رخ‌داده برای این مادر گفت: مادر و نوزادان پس از تولد نیاز به اکسیژن داشتند و ازآنجاکه در اتاق عمل امکان استفاده از دستگاه اکسیژن ساز برای 2 بیمار بیشتر وجود نداشت، پرسنل مجبور به استفاده از کپسول اکسیژن می‌شوند.

وی ادامه داد: اما بعد از استفاده از کپسول برای مادر، وی دچار سوختگی از ناحیه صورت می‌شود. تا اینجا آنچه مشخص است اینکه کپسول حاوی اکسیژن نبوده و به اشتباه گاز دیگری در آن پر شده است که در ترکیب با هوا ایجاد سوختگی می‌کند.

رئیس بیمارستان شهید چمران افزود: این کپسول‌ها در خارج از بیمارستان پر می‌شود و در حال پیگیری علت بروز این مشکل هستیم.

وی با اشاره به وضعیت بیمار گفت: بنده از روز اول در جریان کامل روند مشکل ایشان بوده‌ام و از هرگونه اقدام لازم در خصوص روند درمانشان دریغ نکرده‌ایم و امیدوارم هرچه زودتر بهبودی کامل برایشان حاصل شود.

حلی ساز در پایان گفت: در حال پیگیری تخلف انجام شده هستیم و حتما متخلفان به قانون معرفی خواهند شد و این یک گناه قابل گذشت نیست.

مسئولان یک ماهه گذشته کجا بودند؟

پدر دوقلوها در گفت وگو با فارس ضمن گلایه از مسئولانی که در یک ماه گذشته سراغی از خانواده اش نگرفته اند، گفت: در این یک ماه به همه جا سر زدم و شکایتم را برای همه مسئولان عنوان کرده ام ولی جوابی نگرفتم و هیچ کدام از مسئولان وزارت بهداشت برای بررسی و پیگیری حضور نداشتند.

وی ادامه داد: در نهایت دست به دامن رسانه شدم شاید بتوانم مشکلم را حل کنم و جلوی بروز اینگونه حوادث را برای خانواده های دیگر بگیرم.

وی افزود: خوشبختانه بعد از ورود رسانه به موضوع، حضور مسئولان در صحنه پررنگ تر شد و ادبیات و گفتار و رفتارشان کلا نسبت به قبل تغییر کرد و تیمی هم برای بررسی به بیمارستان آمدند.

حوادث پزشکی کی تمام می‌شود؟

مادر 9 ماه انتظار دوقلوها را کشید و امروز یک ماه است که دوقلوها انتظار مادر را می‌کشند. روزهای پس از زایمان یکی از شیرین‌ترین روزهای زندگی مادر است، البته روزهایی که هم نیاز به توجه و هم رسیدگی اطرافیان دارد و حالا این خاطرات شیرین به حادثه‌ای تلخ تبدیل شده و مادر در این مدت تنها با سرم تغذیه کرده است، همه اینها به خاطر یک حادثه که با کمی دقت و توجه قابل پیشگیری بود.

بیمارستان شهید چمران از مجموعه‌های وزارت دفاع و تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است؛ هرچند این نخستین حادثه رخ داده در سیستم بهداشت و درمان کشور نیست ولی امیدواریم با همت مسئولان و رفع مشکلات نظارتی در وزارت بهداشت، این آخرین اتفاق باشد.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
دوستم برا زایمان طبیعی رفت بیمارستان....با کمک آمپول فشار سر دوساعت بچه ش رو به دنیا آوردند بلافاصله خونریزی شدید کرد . هیچی دیگه بردنش اتاق عمل شکمشو باز کردند رحمش رو هم در آوردند.خیلی راحت...تازه مدام میگفتند برو خدارو شکر کن زنده ای!این اتفاق هم پیش میاد!هیچ دلیلی هم براش نگفتند.۱۵ملیون هم براش هزینه بریدند ولی اینقدر آش شور بود که ۵-۶ملیون بهشون تخفیف دادند.....دوست من همچنان دپرسه..
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
این دوقلوهای معصوم رو توی این مدت چطور نگه داشتن؟ مادر بیچاره چی کشیده از دوری بچه هاش؟ کی جواب این رنج و مشقتها رو میده؟ آقای وزیر بهداشت ما شما رو دوست داریم و وزیری مردمی می دونیم. با اینجور مسائل سفت و سخت و البته سریع برخورد کن. دلجویی از فرد و خانواده اسیب دیده مهم ترین کاریه که باید اول انجام بشه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
تازه من اطلاع پیدا کردم که این خانوم یه پسر هشت ساله هم خونه داره که یک ماهه مادرشو از پشت پنجره اتاق مراقبت های ویژه میبینه و مشق هاشو تو بیمارستان انجام میده. خدا به دلشون صبر بده
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
من نمیدونم چرا هر اتفاقی تو بیمارستان رخ میده رو تقصیر پزشک میزارن. درسته که اتفاق واقعا ناگواری بود ولی هر کسی وظیفه ای داره و وظیفه پزشک چک کردن گاز داخل کپسول نیست.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
چه ربطی به دکتر داره عزیز من ؟کپسول اکسیژن رو با گاز دیگه ای پر کرده بودن . یه کم فکر کن بعد بنویس.تا یه چیز میشه چندر غاز حقوق کادر درمان رو می کشین وسط.پیری زودرس و سختی کار مارو کسی نمی بینه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
جناب آقای رحمانی
معاون محترم وزیر
چرا درست اطلاع رسانی نمی کنید ، چرا می ترسین یه مردم بگین که این مادر بیشتر دچار سوختگی شدید داخلی از ناحیه زبان ، کام ، مری، نای و ریه گردیده است علاوه بر اینکه دچار سوختگی لب و دهان و بینی و چشم گردیده که هیچ کدام قایل جبران نیست. چرا به مردم نگفتین در همین بیمارستان به دلیل سهل انگاری بدی دو روز قبل نای این مادر رو در اثر ساکشن سوراخ کردن و شرایطش بسیار سخت تر شده. بزارین مردم بدونن با تمام تلاشهای که جناب وزیر انجام می دن ولی چه فجایعی داره تو این بیمارستان ها رخ می ده،خواهش می کنم خودتون و تنها برای یک لحظه جای اون خانم بزارین که دچار سوختگی داخلی شده و داره چه رنج و دردی رو تحمل می کنه، واقعا کی باید به فریادهای این مردم رسیدگی کنه ، شما؟ شما که ما شما رو معاون وزیر کردیم نصف اخبار و درست به مردم نمی گین و تازه بدتر ازهمه تا حالا می دونستین اما کاری نکردین و تنها فقط با رسانه ای شدن حالا وارد معرکه شدین و شعار دایه مهربانتر از مادر سر می دین، برای بهترین وزیر کابینه این بدترین خیانت که شما ها کردین.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۷
بنده شش سال درس خوندم، فوق لیسانس مکانیک در دانشگاههای تراز اول ایران و الان ۱۵ ساله که دارم کار میکنم، حقوقم ۳ میلیون تومنه.. اونوقت پسر عموی بنده که دندانپزشک هستن و دقیقا مثل من شش سال درس خونده اونم تو دانشگاه آزاد ناکجا آباد، ماهی حداقل ۳۰ میلیون داره درمیاره!
بی عدالتی داره بیداد میکنه آقا
حقوق یک پزشک عمومی صفر کیلومتر در شبکه بهداشت و درمان خوی حداقل ۷ میلیون تومنه! آخه این مسئولین دولتی کجان؟ سرشونو کردن تو برف
بماند که یه پزشک متخصص بیش از ۵۰ میلیون تومن در ماه درآمد داره
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار