سخنگوي كميسيون قضايي مجلس در گفت و گوي تفصيلي با «تابناك»؛
اعدام معتادها و کسانی که درگیر بحث مواد مخدر هستند چاره کار نیست. می خواهیم برخوردها را به گونه ای هدایت کنیم که از این پس، این افراد در زندان ها مشغول به کارهای تولیدی و صنعتی شوند. در مجموع، روزانه چیزی حدود 7 هزار کیلوگرم مواد مخدر در كشور مصرف می شود. پرسش ما این است: این مواد از کجا وارد می شود؟ چه کسانی توزیع و فروش آن را مدیریت می کنند؟ تا کنون چه اقدام اساسی برای مبارزه با این موضوع مهم انجام شده است؟ آقايان خودشان را به خواب زده اند.
کد خبر: ۴۶۷۵۱۴
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۶ 26 July 2017
به گزارش «تابناک یزد»؛ یکی از اصلی ترین اولویت های مسئولان ارشد کشور از آغاز انقلاب اسلامی تا کنون، مبارزه با تولید، توزیع و مصرف مواد مخدر است. با اینکه تا به امروز در این راه، هزاران جوان ایرانی جان خود را از دست داده و میلیاردها تومان از بودجه بیت المال هزینه شده است، هنوز وضعیت مواد مخدر در کشور نگران کننده و میزان گرایش جوانان به این بحران رو به افزایش است؛ وضعیتی که سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس ضمن تأیید آن بر این باور است، ناکارآمدی ستاد مبارزه با مواد مخدر باعث بروز آن است.

وضعیت نامطلوب اعتیاد در کشور و گرایش روزافزون جوانان به این سمت، در کنار آسیب های اجتماعی فراوانی که اعتیاد به جامعه تحمیل می کند، از جمله دلایلی بود که در ماه های اخیر نمایندگان کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بر آن شدند تا به بررسی دقیق و کارشناسی ابعاد مختلف این بحران بپردازند و در صورت لزوم، قوانین این مسیر را اصلاح کنند.

در روزهای اخیر، سخنگوی کمیسیون حقوقی قضایی مجلس شورای اسلامی، با طرح مسائلی در رابطه با تلاش برای حذف قانون اعدام از مجازات مرتبط با جرایم مواد مخدر، همچنین از طرح جدید مجلس برای توزیع مواد مخدر دولتی میان معتادان کشور سخن گفت؛ سخن هایی که با حواشی زیادی در جامعه رو به رو شد و مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر را به واکنش واداشت.

پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ضمن انتقاد از طرح های جدید مجلس برای مبارزه با این بحران ملی به رسانه ها گفت: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌خواهیم به جای ارائه و تصویب طرح توزیع موادمخدر دولتی نسبت به ایجاد ساز و کاری برای اجرای کامل قوانین فعلی ـ که از جامعیت نسبی نیز برخوردار هستند ـ دریغ نکنند.

وی افزود: تأمین بودجه درمان و کاهش آسیب معتادان کشور، مهم‌ترین نیاز فعلی بخش درمان است و در صورت تأمین آن قطع ارتباط مصرف‌کننده و قاچاقچی با گسترش حداکثری خدمات درمان تضمین می‌شود و نیازی به سهمیه‌بندی و توزیع مواد مخدر که موجب افزایش قاچاق، تشکیل باندهای جدید مواد مخدر، سوءاستفاده از موادمخدر سهمیه‌بندی شده و نشت وسیع آن به بازار و شکل‌گیری موج جدیدی از معتادان می‌شود، وجود ندارد.

حسن نوروزي نماينده مردم رباط كريم در مجلس شوراي اسلامي در رابطه با جزئيات توزيع ترياك دولتي بين مصرف كنندگان به «تابناك» گفت: ما به دنبال این نیستیم که تریاک را آزادانه در اختیار مردم قرار دهیم. این خبر که در رسانه ها به نقل از من منتشر می شود، تحریف شده و من فکر می کنم این تحریف ها کار همان قاچاقچیانی است که نمی خواهند در این راه، کار درستی انجام بگیرد. من اصلاً نگفتم باید به قبل از انقلاب برگردیم و کسی چنین ادعایی ندارد.

حجت الاسلام و المسلمين نوروزي، با اشاره به آسيب هاي اجتماعي و سنگين اعتياد در  جامعه در مورد ضرورت حذف اعدام از ليست مجازات نيز افزود: بيش از 170 تن از نمايندگان مجلس اعتقاد راسخ دارند که باید هر چه زودتر بحث اعدام را در زمینه مبارزه با مواد مخدر حذف و آن را با مجازات های جایگزین مثل حبس ابد جایگزین کنیم، چون اعتیاد خودش به خودی خود، ضربات سنگینی به کانون خانواده و جامعه می زند و ما با اعدام توزیع کنندگان یا حاملان مواد مخدر، خسارات سنگین دیگری به خانواده ها تحمیل می کنیم.

وي در توضيح بيشتر اين مهم گفت: عقیده ما این است که اعدام معتادها و کسانی که درگیر بحث مواد مخدر هستند، چاره کار نیست. ما می خواهیم برخوردها را به گونه ای هدایت کنیم که از این پس، این افراد در زندان ها مشغول به کارهای تولیدی و صنعتی شوند. به این مسأله دقت کنید که بسیاری از این افراد، تحصیلکرده و صاحب فن هستند و اگر ما بتوانیم بین زندان های کشور با نهادهای صنعتی و تولیدی یک ارتباط سازنده ایجاد کنیم، آن موقع می توانیم افرادی که در شرایط کنونی حکمشان اعدام است و با این حکم زندگی خانوادگی آنها فروپاشیده می شود، به گونه ای مدیریت کنیم که هم در بخش اقتصادی کشور فعال شوند و هم در تأمین معاش خانواده هایشان کمک کنند.

سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقي مجلس شوراي اسلامي در مورد ضرورت ورود مجلس به موضوع و كمبودهاي موجود در مسير مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: دغدغه ای که ما را بر آن داشت تا به موضوع مواد مخدر و نحوه فروش و توزیع آن به صورت جدی ورود کنیم، این است که در حال حاضر در کشور ما، چیزی حدود 5 میلیون و 200 هزار معتاد واقعی داریم. از سوی دیگر، چیزی حدود یک میلیون و 700 هزار تن در کشور، تفننی مواد مخدر مصرف می کنند که مجموع این دو، تقریباً 7 میلیون معادل 9 درصد کل جمعیت ایران است.

نوروزي با تأكيد بر اينكه در مجموع روزانه چیزی حدود 7 هزار کیلوگرم مواد مخدر در كشور مصرف می شود، خطاب به مجريان مبارزه با مواد مخدر گفت: پرسش ما این است که این مواد از کجا وارد می شود؟ چه کسانی توزیع و فروش آن را مدیریت می کنند؟ تا کنون چه اقدام اساسی برای مبارزه با این موضوع مهم انجام شده است؟

اين نماينده مجلس تصريح كرد: عقیده من این است که در شرایط کنونی، ما معتادها را رها کرده و آن ها در اختیار قاچاقچیان قرار داده ایم؛ قاچاقچیانی که هر نوع ماده مخدر صنعتی یا تریاکی را که بخواهند در اختیار این افراد قرار می دهند و ما نسبت به این موضوع بی تفاوتیم.

وي با انتقاد شديد از عملكرد ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: ما به استناد آمار واقعی، معتقدیم مبارزات تاکنون هم ناکارآمد بوده و هم ناکافی. هم اکنون دوستان ما در ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان محور مبارزه دقیقاً نمی دانند دارند چه کار می کنند.

اين نماينده مجلس در مورد اعتراض هايي كه در ستاد مبارزه با مواد مخدر در مورد مواضع اخير نمايندگان مجلس مي شود، نيز بيان كرد: دوستان ما در ستاد مبارزه با مواد مخدر، از خواب بیدار شدند. آنان وقتی می بینند ما در حال بررسی موضوع هستیم، تلاش می کنند از خود دفاع کنند، ولی واقعیت این است که اقدام های آنها تا کنون کافی و کارآمد نبوده است. اگر ستاد مبارزه با مواد مخدر، کار خود را خوب انجام داده است، پس چرا آمار معتادان در حال افزایش است؟ مواد مخدر این افراد را چه کسی تأمین می کند؟ تمام تلاش ما این است که آقایان را از خواب بیدار کنیم.

نوروزي افزود: اینکه ما یک ستاد زیبا و بزک کرده به نام ستاد مبارزه با مواد مخدر داشته باشیم کفایت نمی کند. آنها باید از طرح مجلس با افتخار استقبال کنند. به نظر من، مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر فکر می کنند تافته جدا بافته هستند و تصور آنها این است که نباید کسی از آنها انتقاد کند.

سخنگوي كميسيون حقوقي قضائي مجلس در بخش ديگري از سخنانش با ذكر اين نكته كه مبارزه با مواد مخدر بايد مبتني بر دانش، پژوهش و علمي باشد، اضافه كرد: اطلاعات ما می گوید در خانواده هایی که پدر خانواده به جرم اعتیاد و یا حمل مواد مخدر اعدام شده است، گرایش سایر اعضای خانواده به اعتیاد افزایش یافته است. کسی که پدرش به جرم اعتیاد اعدام شده است، دیگر در جامعه پذیرفته نمی شود و هیچ نهاد دولتی یا خصوصی به این فرزند کار نمی دهد و او نیز خود به خود به راه پدر بازمی گردد، اما از آن سو، کسانی که عفو شده اند، در 90 درصد موارد، دیگر به این سمت بازنگشته اند.

وي در پايان تأكيد كرد: برای مبارزه باید همه دست به دست هم دهیم و با یک برنامه راهبردی، کاربردی و اطلاعاتی مسیر مبارزه با مواد مخدر را به سمتی ببیریم که هم زمینه ساز کاهش گرایش به این مواد شویم، هم ورود مواد به کشور کاهش یابد و هم اینکه با جذب معتادها و مجرمان در زندان هایی که با صنعت ارتباط دارند از فروپاشی خانواده ها جلوگیری کرد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار