پژوهشگر نمونه:
یکی از پژوهشگران قمی نمونه کشور گفت: صندوق های پژوهش و فناوری به دلیل شناختی که از بازار و روش های موفقیت در آن دارند، می توانند بستر تجاری سازی ایده های نخبگان را فراهم کنند.
کد خبر: ۶۲۱۹۷۸
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۷ 22 June 2018

به گزارش تابناک قم،علیرضا باباخان بیان کرد: بسیاری از شرکت های دانش بنیان کشور امروز نمی دانند که چگونه می توانند ایده های خوب خود را در بخش های مختلف رشد دهند و آن را به بازار ارائه کنند؛ دنبال سرمایه گذار رفتن و راضی کردن او به مشارکت، کار سخت دیگری است که بیشتر نخبگان راه و روش آن را به خوبی نمی دانند.

وی افزود: در همین رابطه صندوق های پژوهش و فناوری می توانند به عنوان یک مشاور کارآزموده در کنار نخبگان قرار گیرند و با رشد دادن ایده ها، زمینه رقابت آنان در بازارهای تجاری را مهیا نمایند.

وی ادامه داد: در بسیاری از موارد زمانی که ایده های نخبگان فعال در شرکت های دانش بنیان با استفاده از خدمات مشاوره ای و مشارکت صندوق های پژوهش و فناوری پرورش می یابد، دیگری نیازی به یافتن سرمایه گذار نیست و فعالان اقتصادی خود به عنوان یک شریک تجاری به سمت نخبگان می آیند.

باباخان گفت: برای نمونه در صندوق پژوهش و فناوری کریمه که در پارک علم و فناوری قم فعالیت می کند، علاوه بر ارائه مشاوره های تخصصی، تمام قراردادهای مشارکت بین ایده پرداز و صندوق بر اساس عقود اسلامی منعقد می شود و تنها در زمانی حق الزحمه از نخبگان دریافت می شود که ایده آنان در بازار به موفقیت برسد.

وی بیان کرد: در این طرح تلاش می شود ایده پردازی گام به گام به سمت تجاری سازی حرکت کند و زمانی که به دست سرمایه گذار می رسد از توجیه بالای اقتصادی برخوردار باشد.

وی ادامه داد: نهادهای بسیاری در سطح کشور وجود دارند که می توانند به عنوان حلقه واسط میان نخبگان با فعالان اقتصادی ظاهر شوند که در همین رابطه صندوق های پژوهش و فناوری با شناخت کافی از این ظرفیت، نقش اصلی را در تجاری سازی ایده های نخبگان و شرکت های دانش بنیان ایفا می کنند.

صندوق های پژوهش و فناوری غیردولتی با هدف سرمایه‌گذاری در طرح‌ها و شرکت‌های دانش ‌بنیان بوجود آمدند؛ همچنین در آیین نامه اجرایی ماده 44 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیری و ارتقای نظام مالی کشور نیز ایجاد و توسعه صندوق های پژوهش و فناوری مورد تاکید قرار گرفته است و مطابق ماده 5 اساسنامه مصوب پیرو این آیین نامه، یکی از مهمترین فعالیت صندوق‌ها پژوهش و فناوری، ارایه خدمات مالی و تسهیلاتی به اشخاص حقیقی و حقوقی به صورت یارانه، تسهیلات کوتاه ‌مدت و بلندمدت، پرداخت شتمام یا بخشی از سود تسهیلات و جرایم متعلقه و ارایه خدمات ضمانت‌ نامه‌ ای برای اجرای طرح‌های پژوهشی، فناوری، نوآوری و تجاری‌ سازی نتایج پژوهش‌هاست.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار