معاون میراث فرهنگی البرز گفت: محوطه ازبکی هویت فرهنگی البرزنشینان است و می‌تواند به عنوان نماد این استان معرفی شود تا به این ترتیب بخشی از ذهنیت عموم مبنی بر اینکه البرز استانی بی هویت است اصلاح شود.
کد خبر: ۶۷۶۶۴۱
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۵ 05 November 2018

حسین امین افشار با اشاره به قدمت 9 هزار ساله محوطه ازبکی در شهرستان نظرآباد و اهمیت آن، اظهار کرد: مطالعات لازم برای سایت موزه شدن محوطه ازبکی در حال انجام است و امید است به زودی به پایان برسد.

وی ادامه داد: برای ایجاد سایت موزه مقدماتی لازم است‌که‌ ایجاد تابلوهای راهنما، مشخص‌کردن مسیر عبور گردشگران‌ و تأمین شرایط حفاظت مناسب از مجموعه تنها بخشی از آن‌هاست.

وی افزود: برای اجرای طرح‌های مطالعاتی و مرمتی این مجموعه به تخصیص اعتبار ویژه نیاز است که به دنبال جذب بخشی از این منابع مالی هستیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های محوطه ازبکی برای جذب گردشگر توضیح داد:   محوطه ازبکی با پیشینه چند هزار ساله می‌تواند به یکی از قطب‌های مهم گردشگری کشور تبدیل و با جذب گردشگران داخلی و خارجی نقش به سزایی در رونق صنعت گردشگری استان داشته باشد.

این مسئول ابراز کرد: محوطه ازبکی یکی از معدود محوطه‌های تاریخی جهان است‌که آثار و بقایای 9 هزار سال زندگی مستمر را درخود جای داده است.

معاون میراث فرهنگی البرز اظهار کرد: محوطه ازبکی هویت فرهنگی البرزنشینان است و می‌تواند به عنوان نماد این استان معرفی شود تا به این ترتیب بخشی از ذهنیت عموم مبنی بر اینکه البرز استانی بی هویت است اصلاح شود.

امین افشار با اشاره به اینکه در حال حاضر امکان بازدید عمومی از محوطه باستانی ازبکی وجود ندارد، گفت: بازدید عمومی از این محوطه تاریخی به شرایطی نیاز دارد که هنوز فراهم نشده است.

وی افزود: البته در برخی از ایام سال مثل عید نوروز بلیط فروشی برای بازدید از این مجموعه صورت می‌گیرد تا علاقه مندان بتوانند از این تپه بازدید داشته باشند.

گفتنی است 15 شهریور سال 79 و در حاشیه همایش جهانی گفت و گوی تمدن‌ها در نیویورک، یک خشت از این محوطه به عنوان اولین خشت ساخته شده بشر توسط رئیس جمهور وقت به کوفی عنان اهدا شد که این خشت هم اکنون در موزه سازمان ملل نگهداری می‌شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
وبگردی
آخرین اخبار