به گزارش تابناک تبریز از ایرنا، در این نامه که در تارنمای رسمی مجلس نمایندگان آمریکا منتشر شد، «آدام شیف»، «الیوت انگل» و «آدام اسمیت» رئیسان کمیته های اطلاعات، امور خارجه و نیروهای مسلح درباره گزارش اخیر وزارت خارجه آمریکا درباره ایران ابراز نگرانی شدند کردند.

رهبران مجلس نمایندگان آمریکا در این نامه گفتند عمیقا نگرانند که این گزارش حاصل انتصاب های سیاسی بدون توجه به اطلاعات یا تحریف معنای اطلاعات به منظور زمینه سازی برای اقدام نظامی باشد.

در این نامه همچنین آمده است که گزارش های منتشر شده که حاکی است تلاش های برای سیاسی کردن ارزیابی های معمول پیرامون ایران، منجر به اختلاف نظرهای شدیدی در وزارت خارجه آمریکا و میان این وزارتخانه و دیگر نهادهای این کشور شده است.

اعضای کنگره آمریکا همچنین با بیان اینکه گزارش سال 2019 وزارت خارجه این کشور 80 درصد خلاصه تر از گزارش های مشابه سال های پیشین بوده، نسبت به تلاش وزارت خارجه برای پنهان کردن اطلاعات از این نهاد قانونگذاری اعتراض کردند.

وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود پیرامون پایبندی کشورها به کنترل تسلیحات و عدم اشاعه که در 26 فروردین ماه در 12 صفحه منتشر کرد، با حذف برخی کشورها به شکلی غیرمتناسب بر ایران تمرکز کرده بود.

این در حالی است که به گفته رئیسان سه کمیته مجلس نمایندگان آمریکا، گزارش های مشابه در سال های 2017 و 2018 بالغ بر 45 و 54 صفحه بوده است.

این اعضای مجلس نمایندگان همچنین تاکید کردند که گزارش امسال وزارت خارجه آمریکا بیشتر شامل گمانه ها و نظرات شخصی بوده و شائبه سیاسی کاری در ارائه اطلاعات به کنگره را تقویت می کند.

3 کمیته مجلس نمایندگان با بیان اینکه این گزارش از واقعیات چشم پوشی و اطلاعات غیر واقعی ارائه کرده، تا دوم خرداد ماه به وزارت خارجه آمریکا فرصت دادند تا توضیح مفصلی درباره چگونگی تهیه این گزارش و افراد و نهادهای دخیل در تولید آن ارائه کند.

خبرگزاری رویترز فروردین ماه گزارش کرد که اختلاف میان دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با «گزارش انطباق و هماهنگی بین‌المللی در خصوص کنترل تسلیحات» تشدید یافت.

براساس این گزارش، وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه 27 فروردین نسخه ای غیر طبقه بندی شده از گزارش سالیانه به کنگره را منتشر و سپس آن را حذف کرد که این موضع اختلافات تشدید شده را شدتی دوباره بخشید.

وزارت خارجه آمریکا در این گزارش به ادعاهای سال گذشته رژیم صهیونیستی علیه برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی ایران پرداخته و نوشته بود که چنین تلاش هایی از سوی ایران ممکن است نقض ان پی تی به شمار رود.

این در حالی است که در این گزارش ارزیابی نهادهای اطلاعاتی و هسته ای بین المللی درباره برنامه هسته ای ایران که براساس 14 گزارش پیامی آژانس بین المللی انرژی اتمی با پایبندی کامل به برجام دنبال شده، هیچ جایی نداشت.

این موضوع در نامه رئیسان 3 کمیته مجلس نمایندگان آمریکا نیز منعکس شده و این نمایندگان انعکاس این ارزیابی ها را وظیفه دولت ترامپ براساس «قانون نظارت بر توافق هسته ای ایران» مصوب کنگره دانسته اند که در گزارش مزبور نقض شده است.