رئیس سازمان شیلات ایران گفت: استفاده بیش از اندازه از منابع دریایی کار اشتباهی است که از سال های گذشته شروع است و متاسفانه همچنان ادامه دارد.
کد خبر: ۷۸۹۹۲۳
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۹ 21 October 2019

نبی اله خون میرزایی در نشست ستاد شیلات شهرستان هندیجان در استان خوزستان به مطالعات تحقیقاتی در این زمینه اشاره کرد و گفت: طی این سال‌ها در دریاهای خزر و عمان و  خلیج فارس تخلفاتی را انجام دادهایم که امروز با برداشت بیش از منابع موجود روبرو هستیم.

وی با اشاره به اینکه این برداشت‌ها شامل صیدهای مجاز و  غیر مجاز میباشند گفت: طبق برنامه ریزی هایی که صورت گرفته بود باید سال گذشته حدود ۶۰۰ هزار تن صید در دریاها انجام می شد در صورتی که بررسی‌ها نشان میدهد ۷۷۳ هزار تن از منابع دریایی کشور صید شده است.

معاون وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: این افزایش عملکرد به هیچ عنوان جای افتخار ندارد بلکه به دلیل محدود بودن منابع، نباید اجازه دهیم که ظرفیت‌های دریایی کشور بیش از این به مخاطره بیفتد.

خون میرزایی، منابع دریایی را سرمایهای برای آیندگان دانست و  گفت: سازمان شیلات کشور برای کاهش برداشت از  جهت بازتولید و بازپروری ظرفیتها به منظور استفاده نسل های آینده تلاش خواهد کرد.

این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی حفظ محیط زیست و اکوسیستم دریایی را یک اولویت با اهمیت برای سازمان شیلات عنوان کرد و ادامه داد: منابع موجود نباید بیش از این تحت فشار باشند و بلایی که در سالهای گذشته بر سر ماهیان خاویاری دریای خزر آمده است را نباید بر سر دریاهای جنوب کشور هم آورد.

اسکله صیادی بحرکان امسال تکمیل می‌شود

خون میرزایی همچنین در بخش دیگری از این نشست با اشاره به بیمهری مسئولان در حوزه تخصیص منابع برای تکمیل پروژه اسکله صیادی بحرکان هندیجان طی سال های گذشته افزود: این پروژه که از سال ۹۳ عملیات اجرایی آن آغاز شد؛ قرار بود طی ۲ سال به بهره برداری برسد اما با محدودیتهای اعتباری روبرو شد.

وی از اختصاص مبلغ ۵۰ میلیارد ریال اعتبار جهت فعالیت دوباره این اسکله طی روزهای آینده خبر داد و افزود: امیدواریم با پرداخت مطالبات پیمانکار پروژه، پایان امسال شاهد بهره برداری  از این اسکله باشیم.

رئیس سازمان شیلات ایران برگزاری ظرفیت های شیلاتی در شهرستان هندیجان را ضروری خواند و آن را فرصتی مناسب برای هدایت و جذب جامعه متقاضی کار دانست.

بندر صیادی بحرکان در مجاورت خلیج فارس از توابع شهرستان هندیجان در ۱۳ کیلومتری این شهر واقع شده است. این بندر در حال حاضر با داشتن ۲۵۴ شناور یکی از مهمترین بنادر صیادی استان خوزستان به شمار می ‌آید.

بندر سجافی هندیجان نیز یکی دیگر از بنادر مهم تجاری و صیادی خوزستان است که در ۳۰ کیلومتری شهر هندیجان در کرانه شمال خلیج فارس واقع شده است.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار