کد خبر: ۱۰۴۶۶
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۳ 04 March 2015
به گزارش تابناک گیلان،خشکسالی یکی از پدیده های اقلیمی است که در پهنه وسیعی از کشور ایران به اشکال متفاوت قابل مشاهده است و یا در آینده بروز خواهد نمود.

این پدیده محدودیت و کمبود منابع آب شیرین،محدودیت رشد گیاهان زراعی و غیرزراعی،تغیرات زمانی و مکانی به همراه اضافه بارش(کاهش طول دوره رشد)یا کمبود بارش را به همراه دارد که بروز اشکال فوق در پهنه سرزمینی سبب عدم تعادل طبیعی در مقیاس ناحیه ای و منطقه ای می گردد،که نتایج آن آلودگی محیط زیست،تغیر گونه ها،خشک شدن تالابها،افزایش بیماریها،فقر و قحطی می باشد که پیشرفت آن موذیانه بوده و دارای اثرات ویرانگر می باشد.

این پدیده با توجه به بررسی حاضر در محدوده مرکزی گیلان به صورت تغیرات زمانی افزایش یا کاهش عناصر اقلیمی قابل مشاهده می باشد.

اثرات این مسئله میتواند تغیرات گونه های گیاهی(منابع کشاورزی)و تغیرات بیلان هیدرولوژکی (منابع آب)را به همراه داشته باشد.

به گفته کارشناسان زمین شناسی،استان گیلان که امروز در بعضی نقاط با کمبود آب مواجه است،در آینده نه چندان دور به طور ملموس این قضیه را لمس خواهد کرد.

فرماندار رشت با تاکید بر ضرورت تشکیل جلسات شورای آب در بخشداری‌های این شهرستان گفت:برای مقابله با خشکسالی احتمالی در سال زراعی پیش رو، باید جلسات مدیریت آب تشکیل شود.

به گزارش مهر، عیسی مهدوی در جلسه شورای آب که شامگاه یکشنبه با حضور بخشداران و مدیران حوزه کشاورزی و آبیاری این شهرستان برگزار شد، با تاکید بر اینکه مدیریت آب برای سال زراعی پیش رو از وظایف مدیران شهرستان است اظهار داشت: جلسات مدیریت آب باید در تمامی بخشداری‌ها تشکیل شود تا با آگاهی سازی مردم به مقابله با خشکسالی احتمالی سال زراعی پیش رو بپردازیم.

وی با بیان اینکه همچون سال جاری باید در فصل زراعی پیش رو نیز مدیریت منابع آب به طور برنامه ریزی شده انجام شود افزود: با تلاشی که سال گذشته در هنگام بروز خشکسالی انجام شد تمامی اراضی کشاورزی شهرستان به زیر کشت رفت و امسال نیز همین رویکرد باید در دستور کار مدیران شهرستان و دهیاری‌ها قرار گیرد.

مهدوی تلاش برای رونق کشاورزی را از اولویت‌های شهرستان رشت برشمرد و گفت:در وضعیت کنونی هیچ چیزی مهم‌تر از کشاورزی و رونق آن در شهرستان رشت نیست.

فرماندار تاکید کرد:مدیران با هدایت مردم به شخم زمستانه و همینطور احداث آب بندان‌های جدید در راستای مدیریت آب، در فصل زراعی پیش رو اقدام کنند.

مدیر امور آب مرکزی شهرستان رشت نیز در این نشست با اشاره به لایروبی بالغ بر ۸۰ کیلومتر از انهار این شهرستان اظهار داشت: رشت در لایروبی انهار پیش‌تر از سایر شهرستان‌های استان قرار دارد.

کاویان‌پور آذرنگ افزود: بیش از ۵۰ درصد ایستگاه‌های پمپاژ آب شهرستان آماده بهره برداری است.

وی با ابراز نگرانی از کاهش حجم آب کنونی ذخیره شده در سد سفیدرود بیان کرد: در حال حاضر ۴۳۱ میلیون مترمکعب آب در مخزن سد جمع آوری شده است که نسبت به سال گذشته با کاهش ۳۰ میلیون مترمکعبی مواجه است.

آذرنگ ادامه داد: با چنین کاهش حجمی، نیاز است که وضعیت موجود را همچون سال گذشته مدیریت کنیم.

وی با اشاره به سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در حوزه مدیریت منابع آب تاکید کرد: سیاست‌های کشور بر این مبنا است که از منابع آب زیرزمینی به صورت متعادل استفاده شود و این امر نیز نیازمند مدیریت مسئولان و هدایت درست کشاورزان است.

رییس جهاد کشاورزی شهرستان رشت نیز در ادامه شورای آب این شهرستان، با بیان اینکه اجرای شخم زمستانه در سطح اراضی این شهرستان انجام شده اظهار داشت: با توجه به گزارش‌های واصله از سطح شهرستان، در ۶ هزار هکتار از اراضی شهرستان شخم زمستانه توسط کشاورزان انجام شده است.

علی اکبر منصوری به تسهیلاتی که برای خرید دستگاه‌ها و ماشین آلات کشاورزی به فعالان این حوزه اعطا شده است اشاره کرد و افزود: امسال ۴۶ دستگاه تراکتور، ۱۶ کمباین، ۲۳۷ تریلر و ۲۵ دروگر بین کشاروزان توزیع شده است که در ۸ سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

وی ادامه داد: اعطای تسهیلات به کشاورزان برای خرید ماشین آلات همچنان ادامه دارد.

رییس شورای شهرستان رشت نیز در این نشست بر کمک به وضعیت کشاورزان با مدیریت بهتر منابع آب تاکید کرد و گفت: برای مقابله با کمبود آب تلاش همه جانبه و نگرش کمک به وضعیت کشاورزان در تمامی سطوح مدیریتی نیاز است.

اسماعیل حاجی‌پور با اعلام آمادگی شهرداری و شورای رشت برای کمک به مدیران در مدیریت آب و لایروبی انهار افزود: مدیریت منابع آب باید در بالادست و پایین دست به طور عادلانه انجام شود و با کمک گرفتن از دستگاه‌های نظارتی، امنیت آبرسانی به مزارع را تامین کرد.

شایان ذکر است شهرستان رشت شامل ۷ شهر، ۶ بخش، ۱۸ دهستان و ۲۹۷ روستا است. 
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار