تابناک تهران - وزرای خارجه آلمان و لبنان صبح امروز برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ و دیدار به مقامات کشورمان و همچنین شرکت در چند برنامه دیگر وارد تهران شدند. همچنین قرار است وزیر خارجه آلمان از دانشگاه تهران نیز دیداری داشته باشد.
کد خبر: ۱۱۲۹۷۰
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۴ - ۰۶:۵۴ 17 October 2015
وزیر امور خارجه آلمان و لبنان برای شرکت در نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ و دیدار با برخی از مقام‌های کشورمان بامداد شنبه وارد تهران شدند.

پس از زیگمار گابریل وزیر اقتصاد و معاون صدراعظم آلمان، فرانک والتر اشتاین مایر دومین عضو کابینه جمهوری فدرال آلمان در پی توافق هسته‌ای روز شنبه راهی تهران شد.

از آخرین سفر رئیس دستگاه دیپلماسی آلمان به ایران ۱۲ سال می‌گذرد. آخرین بار در سال ۲۰۰۳ و در دولت سیدمحمد خاتمی بود که یوشکا فیشر وزیر خارجه وقت آلمان به ایران سفر کرد.

بر اساس آنچه که رسانه‌های آلمانی اعلام کرده‌اند، یکی از سخنگوهای وزارت خارجه آلمان، اهداف سفر اشتاین‌مایر را تحرک مناسبات سیاسی دو کشور، چگونگی به جریان انداختن توافق هسته‌ای و مسائل سیاسی و امنیتی منطقه به‌ویژه سوریه عنوان کرده است.

وی تاکید کرده که نقش‌آفرینی ایران در اوضاع سوریه، در دستور کار مذاکرات اشتاین‌مایر قرار دارد.

قرار است وی در تهران با محمدجواد ظریف، حسن روحانی و علی لاریجانی ملاقات داشته باشد.

اشتاین‌مایر روز شنبه در نشست مقدماتی «کنفرانس امنیتی مونیخ» که برای نخستین بار در تهران برگزار می‌شود، شرکت می‌کند.

وزیر خارجه آلمان روز یکشنبه از تهران به ریاض می‌رود تا در آنجا با عادل الجبیر همتای سعودی خود و همچنین با نمایندگان جامعه مدنی و فرهنگی عربستان دیدار کند. محور گفت‌وگوهای اشتاین‌مایر با مقامات سعودی، مبارزه با داعش است.

رئیس دستگاه دیپلماسی آلمان همچنین روز سه‌شنبه به امان، پایتخت اردن می‌رود. موضوعات مهم مذاکرات او با وزیر خارجه اردن، مقابله با تروریسم و مسئله پناهجویان خواهد بود. اردن میزبان هزاران پناهجو و آواره سوری است که به این کشور همسایه گریخته‌اند.

خبرگزاری رویترز اعلام کرده است که اشتاین‌مایر در جریان سفر خود به منطقه می‌خواهد با ایران و عربستان، دو بازیگر عمده مناقشه سوریه، درباره بحران این کشور گفت‌وگو کند.

در گزارش رویترز آمده است که یافتن هر گونه راه‌حلی برای بحران سوریه بدون در نظر گرفتن نقش ایران و عربستان در منطقه، ناممکن خواهد بود.

رویترز در ادامه گزارش خود در این ارتباط آورده است: اشتاین‌مایر می‌خواهد در سفر به تهران و ریاض دو کشور را به گفت‌وگو با هم ترغیب سازد؛ هر چند میانه دو کشور در حال حاضر به دلیل رویدادهای منا بسیار تیره است.

اشتاین‌مایر خود چندی پیش اعلام کرد: برای حل بحران سوریه به رابطه مسالمت‌آمیز بین دو کشور ایران و عربستان نیاز داریم. ما سعی می‌کنیم پلی بین دو کشور برای حل بحران سوریه ایجاد کنیم.

وزیر خارجه آلمان در سفر دو روزه خود به ایران، از سوی یک هیات فرهنگی همراهی خواهد شد.

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی اداره کل روابط عمومی دانشگاه تهران نیز در گفت‌وگو با ایسنا از حضور وزیر امور خارجه آلمان در این دانشگاه در روز یکشنبه خبر داده و اعلام کرده است: حضور آقای اشتاین‌مایر با هدف توسعه همکاری‌های فرهنگی و دانشگاهی بین کشورهای ایران و آلمان است.

محمد تقی‌دخت افزوده است: طبق برنامه قرار است اشتاین‌مایر ابتدا با رئیس دانشگاه تهران دیدار داشته باشد و سپس در جمع اساتید و دانشجویان با موضوع تبادلات فرهنگی و دانشگاهی بین کشورهای ایران و آلمان سخنرانی کوتاهی کند.

وی اظهار کرده است: در طی این دیدار سه کارگاه به صورت همزمان برای توسعه همکاری‌های علمی و تکنولوژی بین ایران و آلمان با حضور دانشجویان برگزار می‌شود. علاوه بر آن همراه آقای اشتاین‌مایر، رئیس سرویس فرهنگی دانشگاهی آلمان نیز در دانشگاه تهران حضور می‌یابد.

همچنین وزیر خارجه لبنان جبران باسیل هنگام ترک بیروت در فرودگاه بین المللی این شهر مورد بدرقه محمد فتحعلی سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان قرار گرفت.

باسیل به دعوت مشترک همتایان ایرانی و آلمانی خود برای شرکت در نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ که قرار است روز شنبه در تهران برگزار شود به ایران سفر کرده است.

وی در جریان سفر خود به تهران با محمدجواد ظریف و تعدادی دیگر از مقامات عالی‌رتبه کشورمان دیدار خواهد کرد.

گفت‌وگو با مقامات ایرانی درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه، بخشی از برنامه‌های وزیر خارجه لبنان در سفر به تهران است.

این نخستین سفر باسیل به جمهوری اسلامی ایران بعد از انتخاب او به عنوان رئیس جریان آزاد ملی لبنان است.

باسیل چند روز قبل با محمد فتحعلی سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان دیدار و با وی در باره روابط تهران و بیروت و تحولات در منطقه گفت‌وگو کرد. 

امروز نخستین اجلاس مقدماتی (CGM) کنفرانس امنیتی مونیخ در تهران برگزار می‌شود.

علاوه‌بر محمدجواد ظریف و فرانک اشتاین‌مایر، وزیران خارجه ایران و آلمان، ۶۰ میهمان عالی‌رتبه دیگر، ازجمله صلاح‌الدین ربانی وزیر خارجه افغانستان، ابراهیم جعفری، وزیر خارجه عراق، جبران باسیل، وزیر خارجه لبنان، نیچروان بارزانی، نخست‌وزیر اقلیم کردستان عراق، رمزی عزالدین رمزی، جانشین نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، الیزابت گیکو، رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس فرانسه و نوربرت روتگن، رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس آلمان در این کنفرانس یک‌روزه حضور خواهند داشت.

ولفگانگ ایشینگر، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ، درباره این نشست اعلام کرده است: «با توجه به توافق صورت‌گرفته بین ایران و گروه 1+5 در وین، حالا وقت آن رسیده است که بررسی کنیم آیا و به چه میزان می‌توان در موضوعات دیگر هم با ایران همکاری تنگاتنگ داشت».

این اجلاس در محل دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار می‌شود. به گفته رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ «باید با همکاری مسئولان و نهادهای تصمیم‌گیر ایران راه آغاز حل‌وفصل بحران‌های منطقه‌ای که تعدادشان هم کم نیست، به‌ویژه بحران سوریه را پیدا کنیم». بیش از ۵۲ سال است که هر ساله در بهمن‌ماه، کنفرانس امنیتی مونیخ با هدف تبادل‌نظر درباره سیاست خارجی و امنیتی جهان، با حضور تعداد زیادی از مسئولان کشورهای مختلف، نهادهای بین‌المللی و کارشناسان در شهر مونیخ آلمان برگزار می‌شود.

این کنفرانس علاوه بر اجلاس سالانه در شهر مونیخ آلمان، جلساتی نیز به‌‌طور مرتب درباره موضوعات مهم منطقه‌ای و بین‌المللی در مناطق مختلف جهان برگزار و نتایج آن‌ را منتشر می‌کند. نشست‌های خارجی اجلاس امنیتی مونیخ پیش‌ از این در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ در واشنگتن، ۲۰۱۰ در مسکو، ۲۰۱۱ در پکن، ۲۰۱۳ در دوحه، ۲۰۱۴ در دهلی‌ نو و ۲۰۱۵ در وین برگزار شده است. اجلاس تهران دومین اجلاس امنیتی مونیخ در سال جاری میلادی است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار