رییس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: دولت سیزدهم آمده است تا طرح های نیمه کاره قبل را جمع کند و یکی از این اقدامات نیمه کاره، همین نان کامل است که استان مرکزی پرچمدار آن محسوب می‌شود.
کد خبر: ۱۱۳۲۳۴۶
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ 17 October 2023

به گزارش تابناک مرکزی ،علیرضا امانی در همایش احیای نان کامل در اراک، افزود:تعرفه‌های پرستاری، دارو یار، نظام سلامت خانواده و احیای نان کامل از جمله طرح‌های مثبت دولت سیزدهم است.

امانی اظهار کرد: لازم است در احیای نان کامل هیجانی برخورد نشود چون پرداختن زیاد به یک موضوع، موجب می‌شود تا از اهمیت آن کاسته شود.

وی افزود: آثار احیای نان کامل در سال‌های بعدی آشکار خواهد شد که امیدوار کننده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: احیای این مهم فقط با دانشگاه علوم پزشکی نیست و نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها است.

امانی گفت: امنیت غذایی دست کمی از امنیت نظامی ندارد و باید تلاش شود تا این نهضت ادامه یابد.

ئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: اگر چه ضعف‌های در سیستم‌های بهداشتی و اقتصادی کشور وجود دارد اما اقدامات مثبتی در ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم در کشور اتفاق افتاده که جای تقدیر دارد.

علیرضا امانی ادامه داد: دولت سیزدهم آمده است تا طرح های نیمه کاره قبل را جمع کند و یکی از این اقدامات نیمه کاره، همین نان کامل است که استان مرکزی پرچمدار آن محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: تحقق امنیت غذایی کار بزرگی است که شروع شده و امیدواریم همه تلاش کنند این نهضت به خوبی ادامه پیدا کند.

۱۵درصد نانوایی‌های کشور از جوش شیرین در طبخ نان استفاده می‌کنند

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این همایش بیان داشت:نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل می دهد و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی مورد نیاز، ۴۵ درصد پروتئین، ۸۰ درصد آهن و ۳۰ درصد کلسیم مورد نیاز مردم از طریق نان تامین می شود.

اسماعیل‌زاده اظهار کرد: بهبود کیفیت نان و رفع مشکلات بهداشتی در فرآیند تولید نان از جمله کیفیت گندم و آرد مصرفی، شیوه تخمیر آرد و استفاده غیرمجاز مانند جوش شیرین و بلانکیت در تهیه نان، نوع حرارت مورد استفاده برای پخت نان، میزان ضایعات و دور ریز نان و غنی سازی آرد و نان از جمله چالش های نان محسوب می شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به احیای نان کامل در استان مرکزی اشاره کرد و گفت: هدف از برگزاری این همایش در اراک این است تا نتایج احیای نان کامل در استان مرکزی به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور منتقل شود.

اسماعیل‌زاده افزود: برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی در کشور تلاش خوبی در این مقوله داشته‌اند و در این حوزه دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی پیشرو بوده است.

وی بیان کرد: متوسط مصرف سرانه نان در دنیا ۶۵ کیلوگرم است و در ایران سالانه ۳۷ درصد بیش از این میزان است.

اسماعیل‌زاده افزود: ۱۵ تا ۱۶ درصد نانوایی‌های کشور از جوش شیرین در طبخ نان استفاده می‌کنند که از چالش‌های بزرگ طبخ نان است.

وی افزود: آنچه به عنوان دغدغه به آن پرداخته شده میزان مصرف نمک در خمیر نان است که در ۲۰ سال گذشته این مهم کنترل شده که کنترل مصرف جوش شیرین در تولید نان نیز در دستور کار قرار دارد.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار