کد خبر: ۱۳۶۵۲۹
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۷ 28 November 2015

به گزارش تابناک یزد،تلفات جاده‌‌ای برون شهری استان نسبت به معابر درون‌شهری کمتر است اما حجم بالای تردد از جاده‌ها، لزوم ایمن‌سازی معابر را تشدید کرده است.

رانندگی با سرعت و سبقت‌های غیرمجاز، استفاده نکردن از کلاه و کمربند ایمنی و خستگی و خواب‌آلودگی هنگام رانندگی دست به دست هم می‌دهند تا هموطنان در جاده‌ها با امنیت رانندگی نکنند.
در این میان، اقداماتی که برای ارتقای ایمنی راه‌ها انجام می‌شود، شایسته است اما باید توجه کرد که بیش از70درصد از عوامل تصادفات رانندگی، عامل انسانی است؛ از این رو در کنار تقویت زیرساخت‌ها، باید به فرهنگسازی رانندگی ایمن هم اقدام شود.

کاهش 7درصدی تلفات جاده‌ها در مهرماه
مدیر کل حمل و نقل و پایانه‌های استان با اشاره به کاهش 7درصدی تلفات جاده‌های برون‌شهری استان در مهرماه سال جاری از تلاش برای ارتقای ایمنی جاده‌ها با اجرای 5 طرح ارتقای ایمنی خبر داد.
«محمدرضا بشیری» از جمله این طرح‌ها به ایمن‌سازی مدارس حاشیه جاده‌ها اشاره کرد و افزود: این طرح برای ارتقای ایمنی جان دانش‌آموزان، اولیا و معلمان مدارس حاشیه راه با جدیت دنبال شده است.
وی با تاکید بر این‌که اکنون 90باب مدرسه از 110مدرسه مستقر در حاشیه راه‌ها ایمن‌سازی شده‌ است، از ادامه روند ایمن‌سازی مدارس حاشیه شهرها خبر داد.
وی از دیگر طرح‌های ارتقای ایمنی راه‌ها را ارتقای ایمنی وانت‌بارها اعلام کرد و افزود: رانندگان وانت‌بارها در این طرح آموزش‌های لازم را برای رانندگی ایمن در معابر برون شهری فرا می‌گیرند.
این مسئول همچنین از اجرای طرح ارتقای ایمنی عابران پیاده خبر داد و افزود: برای ارتقای ایمنی عابران پیاده در جاده‌های استان، امسال 3 پل عابرپیاده برای تردد عرضی از معابر برون‌شهری در استان نصب شده است.
بشیری اجرای طرح ارتقای ایمنی سرنشینان وسایل نقلیه با همکاری پلیس راه را نیز در زمره طرح‌های ارتقای ایمنی راه‌های استان نام برد و ادامه داد: در این طرح، سرنشینان خودروها به‌ویژه ناوگان عمومی اتوبوس آموزش‌های لازم را برای سفر ایمن فرا می‌گیرند.
وی از دیگر طرح‌های ارتقای ایمنی راه‌های استان به ارتقای ایمنی موتوسیکلت‌ها اشاره کرد و افزود: در این طرح با نظارت بر استفاده از کلاه ایمنی از تلفات راکبان موتوسیکلت در جاده‌ها جلوگیری می‌شود.

جان باختن 140 نفر در سال گذشته
مدیر کل حمل و نقل و پایانه‌های استان با اشاره به افزایش2/5درصدی تلفات جاده‌های استان تا پایان مهرماه امسال گفت: خوشبختانه آمار تلفات جاده‌ها در مهرماه با کاهش 7درصدی مواجه شد.
به گفته بشیری، تلفات جاده‌های استان در مهرماه از 14 نفر در سال گذشته به 5 نفر در سال جاری کاهش یافته است که کاهش چشمگیری است.
وی ادامه داد: کارشناسان اداره کل حمل ونقل و پایانه‌های استان در حال تحلیل دلایل تلفات در این ماه به‌منظور ارائه راهکارهای مهم برای کاهش تلفات جاده‌ها تا پایان سال هستند.
بشیری با تاکید بر این‌که کاهش تلفات در جاده‌ها باید تا پایان سال به کاهش 10‌درصدی برسد، افزود: قانون برنامه پنجم توسعه کاهش سالانه 10درصدی تلفات جاده‌ای را مصوب کرده است.
این مسئول گفت: سال گذشته 140 نفر در جاده‌های استان جان خود را از دست دادند که برای تحقق این برنامه لازم است که تلفات جاده‌های استان در پایان سال جاری 14 نفر نسبت به سال گذشته کاهش یابد و به کمتر از 126 نفر برسد.
وی با بیان این‌که کاهش تلفات جاده‌ها به جز با مشارکت مردم میسر نیست، اظهار کرد: قرار گرفتن استان در مسیر شاهراه مواصلاتی کشور و حجم بالای تردد خودروهای باری و مسافربری اهمیت ارتقای ایمنی راه‌ها را تشدید کرده است.
وی تاکید کرد: اداره کل حمل و نقل و پایانه‌های استان با وصول 3درصد عوارض بارنامه از ناوگان باری و پرداخت آن به حساب درآمدهای دولتی، در تامین هزینه ارتقای ایمن‌راه‌ها سهیم است.
مدیرکل حمل و نقل و پایانه‌های استان با بیان این‌که عامل تلفات جاده‌های استان به ترتیب 75‌درصد عامل انسانی، 15درصد جاده‌ها و 10درصد نیز وسایل نقلیه هستند، افزود: زمانی که راننده هوشمند باشد و قوانین را رعایت کند، قطعا کاهش تلفات را شاهد خواهیم بود.
وی افزود: در 6 ماه امسال 4 دانش‌آموز، 14‌کودک، 13 نفر سالمند بالای 60 سال، 6‌موتورسوار و 65 راننده در جاده‌های استان جان خود را از دست دادند که عمده دلیل این آمار ناگوار، رانندگی نادرست بوده است.
بشیری با بیان این‌که 78درصد از تلفات جاده‌های استان به دلیل وارد شدن ضربه به سر است، گفت: می‌توان با الزام رانندگان به بستن کمربند ایمنی و استفاده از کلاه ایمنی، به راحتی قانون کاهش سالانه 10درصدی تلفات جاده‌ها را محقق کرد.

نقش رانندگان در کاهش تلفات جاده‌ای
مدیر کل حمل و نقل و پایانه‌های استان با بیان این‌که رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از باری و مسافری نقش موثری در کاهش تلفات جاده‌ها دارند، گفت: 11 هزار راننده در ناوگان بار و مسافر استان فعالیت می‌کنند. «محمدرضا بشیری» با بیان این‌که بخشی از تلفات جاده‌های استان ناشی از عملکرد رانندگان ناوگان بار و مسافر است، ادامه داد: 13 درصد تلفات جاده‌های استان در سال گذشته ناشی از عملکرد رانندگان ناوگان‌های عمومی بوده است. وی گفت: سال گذشته 20 نفر در اثر عملکرد رانندگان ناوگان باری ومسافری شامل 18 نفر در ناوگان باری و 2 نفر در ناوگان مسافربری جان خود را از دست دادند. این مسئول بر لزوم مشارکت رانندگان در دوره‌های آموزشی و عمل به موارد مورد اشاره در این جلسات تاکید و اظهار کرد: نقش رانندگان در ارتقای ایمنی قابل ملاحظه است.
همشهری
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار