روستای 'درب کلات' از توابع بخش پاتاوه شهرستان دنا در 100کیلومتری مرکز کهگیلویه وبویراحمد از جمله روستاهای محرومی است که با ذوق و خلاقیت کتابدار روستا سید 'عبدالرضا محمودی' مشهور شده است.
کد خبر: ۱۹۷۷۹۵
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۵ 14 March 2016
به گزارش ایرنا، روستای درب کلات 17اسفند امسال و در دومین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب، در بین 800 روستای کشور با حضور معاون اول رئیس جمهوری جمعی از مقامات و مسئولان اجرائی، اندیشمندان و فرهیختگان و متولیان امور فرهنگی جزو 10 روستای برگزیده کشور شد.
روستای درب کلات در حالی جزو 10 روستای برتر در امر کتاب وکتابخانوانی انتخابات شده که کتابخانه این روستا در یک ساختمان سنگی گلی با کمترین امکانات مستقر است.
کتابدار خلاق کتابخانه درب کلات با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز یاسوج با اشاره به خلاقیت های فردی و علاقه اش به کتاب و کتابخوانی می گوید: هر گاه عشق به خدمت با احساس مسئولیت و برنامه ریزی عجین شود،می توان به کارهای خوبی دست یافت.
محمودی افزود: از زمان تاسیس کتابخانه درب کلات در سال 89 تمام تلاشم براین بود که ارتباط موثری با مخاطبان و مردم روستا داشته باشم و این مهم با تلاشهای زیادوهمراهی مردم روستا محقق شد.
وی بیان کرد: توافق و تعهد با کتابخانه های عمومی استان که باید در طول یک سال تعداد اعضای کتابخانه نیز بالاتر از 100 نفر باشد، عاملی محرک برای تلاش بیشتر و جذب مردم روستا به سوی کتابخانه شد.
محمودی اظهار کرد: این در فرایند ارتباط مطلوب و حلاوت استقبال مردم از ترویج فرهنگ کتابخوانی انگیزه ام را برای ارتباط بیشتر و نزدیک تر با مردم و راه های جذب مخاطبان بیشتر به سوی کتابخانه دوچندان کرد.
وی گفت: هر چند این کتابخانه در منزل محقر شخصی ایجاد شده اما آذین بندی و آرایش زیبای نمای بیرونی و محوطه کتابخانه یکی از اقدام های موثر در افزایش تعداد اعضا و مردم روستا به سمت کتابخانه بود.
محمودی تصریح کرد: راه اندازی کتابخانه سیار و پیک موتوری نیز از جمله اقدام ها و کارهای موثری بود که به افزایش تعداد اعضا و اشتیاق بیشتر مردم روستا نسبت به کتاب و کتابخوانی شد.
این کتابدار ساعی با درکی وسیع و قابل فهم در تشخیص نیازهای اطلاعاتی جامعه پیرامون خود اقدام به برگزاری محفل های هم اندیشی در روستا با عنوان مادران و پدران 'قصه گو' کرده است .
این کتابدار خلاق و ایجاد پیوند عمیق بین نسلی یعنی 'پدران و مادران قصه گو' با فرزندان و نسل امروز توانست فتح باب تازه ای از روابط و مبادلات فرهنگی امروزی با آثار و سنت های کهن و دیروز این دیار را به نمایش بگذارد.
وی با راه اندازی محفل های کوچک اما پرمحتوا در روستا در قالب 'مادران و پدران قصه گو' علاوه بر پاسداشت و حفظ بخشی از میران شفاهی کهن این دیار موجی تازه بین مردم و روستائیان برای رغبت و انگیزه بیشتر آنها به فرهنگ مطالعه کتاب ایجاد کرد.
محمودی که اینک به کتابدار نمونه کشوری شهرت دارد ، اکنون تعداد اعضای کتابخانه روستای درب کلات دنا را از 90 نفر در ساله ای 90 و 91 به 303 نفر در سال 94 رسانده است.
او می گوید: چند روستای اطراف نیز اکنون به عضویت کتابخانه روستا درآمده اند و با پیک های موتوری درخواست ها و کتاب های مورد نیازشان را تامین می کند.
محمودی تعداد کتاب های موجود که بیشتر آنها نیز مذهبی و تاریخی است را در کتابخانه روستای خود چهار هزار و 760 عنوان اعلام کرد.
وی با بیان اینکه کتابخانه اکنون در خانه شخصی و اجاره ای است ، خواهان حمایت و پشتیبانی بیشتر مسئولان و مقامات اجرائی استان برای احداث یک کتابخانه با فضای مناسب تر و بیشتری در روستا است.
روستای درب کلات با جمعیتی حدود یکهزار نفر از توابع دهستان سادات محمودی شهرستان دنا و در 110 کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه وبویراحمد واقع شده است.
کهگیلویه بویراحمد دارای 60کتابخانه عمومی است.
زینب قربانی مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کهگیلویه وبویراحمد با تقدیرب از تلاشهای کتابدار نمونه روستای درب کلات این استان کمبود اعتبار را علت نبود فضای مناسب برای کتابخانه در کلات و دیگر روستاهای این استان بیان کرده است.
از تعداد 68 باب کتابخانه عمومی در استان کهگیلویه و بویراحمد، تعداد 43 باب در سطح شهرها و تعداد 25 باب در سطح روستاها فعالیت دارند.
کتابخانه های عمومی کهگیلویه و بویراحمد دارای بیش از 42 هزار نفر عضو و بیش از 570 هزار جلد کتاب است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار