سپاه پاسداران در راستای مبارزه با قاچاق از سامانه بازرسی کانتینری بومی با صرفه جویی ۳۰ میلیون دلاری رونمایی کرد.
کد خبر: ۴۰۶۴۴۲
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۴ 12 April 2017
به گزارش تابناک : سامانه‌های بازرسی کانتینری روز گذشته با حضور سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اصفهان افتتاح شد. 
 
سید جواد رضایی مدیرعامل صنایع الکترواپتیک صاایران در آیین افتتاح سامانه‌های بازرسی کانتینری اظهارکرد: طی یک سال گذشته کار تحقیقاتی این سامانه آغاز شد و تست‌های لازم روی آن انجام گرفت. 
 
وی افزود: سامانه‌های بازرسی کانتینری ظرف یک ماه آینده آماده و مورد استفاده قرار خواهد گرفت. 
 
مدیرعامل صنایع الکترواپتیک صاایران گفت: در این سامانه، تکنولوژی، ایمنی و استانداردهای لازم در نظر گرفته و تولید انبوه آن در آینده‌ای نزدیک رقم خواهد خورد. 
 
وی تصریح کرد: اکثر اجزای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری این سامانه بومی بوده و توسط متخصصان داخلی کشور ساخته شده است؛ امیدواریم این دستگاه‌ها به دست نیروهای مسلح و کسانی که به آن نیاز دارند برسد. 
 
همچنین در این مراسم سردار محمد پاکپور اظهار کرد: این پروژه با اقدامی مشترک توسط سپاه پاسداران با صنایع الکترو اپتیک صاایران است. 
 
وی افزود: به دلیل اینکه مسؤولیت کنترل مبادی ورودی و خروجی مرزهای کشور برعهده نیروی زمینی سپاه است، نیازمند محصولی بومی برای کنترل مرزهای کشور هستیم که خوشبختانه این سامانه طراحی و تولید شد. 
 
فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: با توجه به نام‌گذاری امسال به نام اقتصاد مقاومتی، تولید؛ اشتغال، این سامانه یک تولید بومی ارزشمند بوده که منجر به اشتغال برای جوانان زیادی شده است؛ این سامانه نیاز گمرکات کشور را تأمین خواهد کرد و انتظار می‌رود که دولت به سمت کالای مشابه خارجی این سامانه نرفته و از تولید بومی استفاده کند. 
 
وی تصریح کرد: پس از طراحی و تولید سامانه بازرسی خودروهای سبک، کمتر از دو سال با تلاش متخصصان داخل کشور این محصول به نمونه بازرسی کامیونی تبدیل شد. 
 
پاکپور خاطرنشان کرد: ما به عنوان نیروهای نظامی نیاز گسترده‌ای به این دستگاه نداریم اما این تولید نیازمند تقاضای کلیه نقاط کشور است تا بتوان آن را به تولید انبوه رساند. 
 
در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال و درراستای تدابیر مقام معظم رهبری در مورد مبارزه جدی با قاچاق کالا از مبادی رسمی کشور، برای اولین بار تولید بومی سامانه‌های بازرسی کانتینری صورت گرفت. 
 
این سامانه با همت متخصصان جوان و بسیجی سازمان تحقیقات و خودکفایی نیروی زمینی سپاه و شرکت صنایع الکترواپتیک صا ایران، با به کارگیری ظرفیت های موجود در شرکت های دانش بنیان طراحی و ساخته شده است. 
 
همچنین در کنار این سامانه از خط تولید بومی سامانه های  بازرسی خوردوهای سبک، سامانه‌های  بازرسی بار مسافر و سامانه تصویربرداری از کف خودرو رو نمایی شد. 
 
سامانه بازرسی کانتینر و کامیون با قابلیت تصویر برداری پرسرعت و به صورت آنی از کامیون ها و کانتینرها و نمایش محتویات بار به اپراتور، امکان بازرسی و کنترل کالاها را بدون بازکردن کانتینرها و در کمترین زمان ممکن فراهم می نماید. از مزایای این دستگاه نسبت به نمونه های مشابه خارجی هزینه تولید پایین تر و خدمات پس از فروش داخلی آن می باشد. از قابلیت های دیگر این سامانه، امکان اتصال به سامانه‌های بازرسی گمرکی را دارد. 
 
با توجه به هزینه تولید هر دستگاه نسبت به نمونه مشابه خارجی و با توجه به نیاز گمرک به استفاده از این سامانه ها و همچنین با در نظر گرفتن هزینه‌های سنگین تعمیر و نگه داری نمونه های خارجی، تولید داخلی آن‌ها موجب صرفه جویی ارزی سالانه حداقل 30 میلیون دلار خواهد شد. 
 
سامانه بازرسی خودروهای سبک نیز به منظور بازرسی خودروهای سواری در مبادی ورودی کشور بدون توقف خودروهامورد استفاده قرار می‌گیرد. 
 
این سامانه با قابلیت عبور خودروها  با سرعت 5 تا 20 کیلومتر در ساعت  و با حداکثر 5 تن وزن امکان اسکن حداقل 200 خودرو در ساعت را ایجاد می نماید. با توجه با نیاز سالانه کشور به این سامانه و هزینه تولید آن، صرفه جویی ارزی تولید داخلی این سامانه در سال معادل 5 میلیون دلار می باشد. 
 
سامانه بازرسی بار مسافر نیز که به منظور بازرسی بار همراه مسافر در فرودگاه ها و سایر مراکز مورد استفاده قرار می گیرد در کلاس های مختلف 6040، 8585، 100100، 180180 در کشور تولید می‌شود و قابلیت تامین نیاز کشور را دارد. این سامانه نیز با توجه به کاربرد گسترده آن و خدمات پس از فروش داخلی می تواند سبب صرفه جویی ارزی بالایی شود. 
 
یکی از دستاوردهای تولید بومی این سامانه ها، طراحی و پیاده سازی نرم افزار بومی می باشد که امکان دسترسی به اطلاعات را توسط شرکت های خارجی از بین می برد. 
 
با راه اندازی خط تولید و بهره برداری از این سامانه، ایجاد اشتغال در سطوح مختلف طراحی،ساخت و کاربری به طور مستقیم و غیر مستقیم 2700 نفر خواهد بود. 
 
در حال حاضر این سامانه دربخش تجاری نیز مورد استفاده قرار گرفته که میتوان به عنوان نمونه به نصب سامانه کمک بازرسی خودرویی سبک در منطقه آزاد اروند اشاره کرد.
 
 
منبع : فارس
برچسب ها: تابناک ، استانها ، خبرروز
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار