قرار است امروز (چهارشنبه) وزرای خارجه تحریم کننده قطر برای بررسی پاسخ قطر به درخواست‌ها، نشستی را در قاهره داشته باشند. ذکر این مهم لازم است که مهلت دوم داده شده به دوحه ـ که بنا به درخواست امیر کویت ۴۸ ساعته بود ـ رأس ساعت ۱۲ نیمه شب گذشته پایان یافت، این در حالی است که مهلت اول ـ که ده روزه بود ـ نیمه شب یکشنبه پایان یافته بود.
کد خبر: ۴۵۴۲۰۷
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۱ 05 July 2017
قرار است امروز (چهارشنبه) وزرای خارجه تحریم کننده قطر برای بررسی پاسخ قطر به درخواست‌ها، نشستی را در قاهره داشته باشند. ذکر این مهم لازم است که مهلت دوم داده شده به دوحه ـ که بنا به درخواست امیر کویت ۴۸ ساعته بود ـ رأس ساعت ۱۲ نیمه شب گذشته پایان یافت، این در حالی است که مهلت اول ـ که ده روزه بود ـ نیمه شب یکشنبه پایان یافته بود.

به گزارش «تابناک»، شب گذشته محمد عبدالله الصباح، وزیر مشاور در امور کابینه کویت، پاسخ قطر به سیزده درخواست کشورهای تحریم‌کننده دوحه را در جده تقدیم عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی کرد.

پاسخ ده بندی قطر

پاسخ قطر به درخواست سیزده بندی کشورهای چهارگانه به رهبری عربستان شامل ده بنده به ترتیب زیر است؛

۱. درخواست کاهش سطح روابط دیپلماتیک قطر با ایران در صورت التزام همه کشورهای حاشیه خلیج فارس و اخراج همه ایرانی‌ها از این کشورها عملی خواهد شد.
 
۲. قطع روابط قطر با ایران از جمله در بخش اقتصادی به شرط اقدام متقابل کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به ویژه امارات عملی خواهد شد.

۳. تعطیلی پایگاه نظامی ترکیه در قطر به شرط اقدام متقابل همه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در بستن پایگاه های خارجی در کشورهای خود عملی می شود.

۴. قطر هر گونه ارتباط خود را گروه های تروریستی که از سوی سازمان ملل تعیین شده تکذیب و البته تأکید می کند، اخوان المسلمین جایی در این فهرست سازمان ملل ندارد.
 
۵. قطر اتهامات مطرح در زمینه حمایت مالی این کشور از تروریسم را بدون ارائه دلایل و مدارک روشن رد می کند. ما فقط لیست گروه های تروریستی را که مورد تأیید سازمان ملل است، می پذیریم.

۶. قطر تحویل کسانی را که «پناهنده سیاسی و شخصیت‎های اهل سنت تحت ظلم مقیم در اراضی خود» معرفی نموده، رد می کند.

۷. قطر تعطیلی شبکه های تلویزیون و رسانه‎ای رسمی و غیر رسمی خود را رد می کند؛ اما در صورت تعطیلی العربیه، اسکای نیوز، الحدث و شبکه های مصری، اقدام متقابل خواهد کرد.
 
۸. قطر تأکید می کند، در امور داخلی هیچ یک از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس دخالت نمی کند؛ بر خلاف امارات که در امور قطر و کویت دخالت و علیه آنها اقدام تحریک آمیز می کند. همچنین در امور عمان دخالت اطلاعاتی کرده و در تلاش برای انجام کودتا در این کشور است.
 
۹. قطر ارتباط خود با برخی مخالفان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و یا حمایت از آنها را رد کرده، ولی ارائه تابعیت قطری به کسانی که تمایل پذیرش آن را دارند، مسأله ای حاکمیتی می داند.
 
۱۰. قطر درخواست ها در زمینه پرداخت غرامت به کشورهای تحریم کننده را رد می کند و خواستار دریافت غرامت از بابت «اقدامات احمقانه‎ای» است که در حق این کشور طی روزهای اخیر اعمال شده است.
 
نتیجه تصویری برای قطر بحران

خبرگزاری رسمی قطر گزارش داد، امیر قطر، جوابیه امیر کویت را از طریق خالد یوسف عبدالعزیز الفلیج، مشاور امیر کویت در دیدار روز سه‌شنبه خود با وی دریافت کرد.

سفر الفلیج به دوحه در پی تسلیم پیام مکتوب امیر قطر به امیر کویت بود که توسط محمد عبدالرحمان آل ثانی،‌ وزیر خارجه قطر تقدیم امیر کویت شده بود. این پیام دربرگیرنده پاسخ قطر به درخواست‌های عربستان، امارات، بحرین و مصر از دوحه بود.

همچنین در راستای تلاش‌های منطقه‌ای برای حل بحران، امیر کویت روز سه‌شنبه نیز میزبان یوسف بن علوی، وزیر خارجه عمان بود. بن علوی در این دیدار به بررسی بحران قطر پرداخت.

این در حالی است که خبرگزاری الشرق الاوسط مصر گزارش داد، رؤسای سازمان‌های اطلاعات عربستان، مصر، امارات و بحرین، دیروز سه‌شنبه در قاهره نشست تشکیل دادند.

قرار است امروز (چهارشنبه) وزیران خارجه تحریم کننده قطر برای بررسی پاسخ این کشور به درخواست‌ها نشستی را در قاهره داشته باشند.

این وزیران در کاخ التحریر قاهره گرد هم می‌آیند و بعد از بررسی پرونده قطر، کنفرانس خبری را درباره نشست خود برگزار خواهند کرد.

اینکه قرار است این کشورها در برابر پاسخ قطر به آن ها چه سیاستی در پیش گیرند، هنوز مشخص نیست. مجموعه ای از اقدامات نظامی (شامل حمله مستقیم نظامی یا کودتا) و همچنین ادامه و تشدید تحریم های اقتصادی از جمله مهم ترین سیاست ها و اقداماتی است که آن ها ممکن است در پیش گیرند.

کنفرانس خبری وزرای خارجه آلمان و قطر

از سوی دیگر، زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان در کنفرانس خبری در دوحه با همتای قطری‌ خود گفت: بحران باید از طریق مذاکره حل شود.

وی افزود: قطر موضع خود را صریح گفته است و باید کشورهای مقابل هم این گونه صریح باشند.

وزیر خارجه قطر نیز از موضع آلمان که تدابیر غیرقانونی کشورهای عربی را علیه قطر رد می‌کند، تقدیر کرد و گفت:‌ همتای آلمانی در جریان پاسخ قطر به لیست درخواست‌های کشورهای عربی قرار گرفت.

وی تأکید کرد: پاسخ در راستای حفظ حاکمیت قطر و مخالفت با هرگونه دیکته و توصیه به آن و عدم مداخله در امور کشورها و طبق قوانین بین‌المللی داده شده است.

وزیر خارجه قطر افزود:‌ اینکه قطر را حامی تروریسم جلوه دهند، غلط است. آنها می‌خواهند بهانه بین‌المللی دست و پا کنند و این خلاف واقعیت است.

وی از نقش کویت و دیگر کشورها نیز تقدیر کرد و گفت:‌ بحران تنها از طریق مذاکره حل می‌شود؛ هر چقدر هم که تدابیر سخت‌گیرانه باشد.

محمد عبدالرحمان ادامه داد: حق افشای جزئیات پاسخ کشور را به درخواست‌های کشورهای عربی ندارم و این پیام به آنها تحویل داده شده است.

وزیر خارجه قطر تأکید کرد: درخواست‌های ارائه شده از سوی عربستان و هم‌پیمانانش همگی غیرواقع‌بینانه و اجرانشدنی هستند.

رئیس دستگاه دیپلماسی قطر تصریح کرد: این شروط ارتباطی با تروریسم ندارند، بلکه برای سرکوب آزادی بیان هستند.

وی در پاسخ به اظهارات شیخ عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات که گفته بود قطر، دست از حمایت از تروریسم بردار! تأکید کرد: من به شما می‌گویم افترا زدن به قطر و خدشه وارد کردن به وجهه آن دیگر بس است. شما از پناه دادن به مجرمان جنگ دست بردارید.

محمد عبدالرحمان آل ثانی درباره نشست چهارجانبه امروز اعراب در قاهره گفت:‌ نمی‌توان درباره مواضع آنها پیش‌بینی کرد. مواضع آنها در جهت نقض اصول قوانین بین‌المللی از طریق محاصره غیرقانونی است و نمی‌توان نتیجه نشست آنها را پیش‌بینی کرد.

احتمال پیوستن کویت به ائتلاف چهارگانه علیه قطر

حمد الجارالله، سردبیر روزنامه السیاسه کویت می‎گوید: کویت در صورت رد درخواست‎ کشورهای تحریم‎ کننده از سوی قطر به جمع کشورهای عربی می‎پیوندد.

وی با اشاره به این‌که کویت در موضوع پاسخ قطر به درخواست کشورهای تحریم کننده، نقش میانجی دارد، اظهار داشت: دولت قطر راهی جز پذیرش شروط کشورهای عربی ندارد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :