به گزارش تابناک
یزد،دکتر شیخ الاسلامی متخصص تغذیه گفت :حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک پنج گرم
است در حالی که میزان مصرف نمک در کشور ما 2 تا 3 برابر این مقدار برآورد
شده است ، یعنی اینکه، اگر سلامت مردم دنیا بر اثر مصرف نمک تهدید می شود،
این وضعیت در کشور ما حدود 3 برابر بیشتر است و همین مسئله، می تواند
نگرانی ها در ارتباط با افزایش بیماری های ناشی از مصرف زیاد نمک را تشدید
کند.
وی افزود : افرادی که در خون شان سطح سدیم بالا و سطح پتاسیم
پایین است خطر افزایش فشار خون که خود مسبب بیماری های قلبی و سکته است،
افزایش می یابد. سدیم به طور طبیعی در انواع غذاها یافت می شود، به طور
مثال در شیر و خامه تقریبا معادل 50 میلی گرم سدیم در هر 100 گرم ماده و در
تخم مرغ تقریبا معادل 80 میلی گرم سدیم در هر 100 گرم ماده وجود دارد.
بنابراین آنچه مسلم است، مصرف زیاد نمک با پرفشاری خون همراه می شود و همین
عارضه می تواند زمینه ابتلا به انواع بیماری های قلبی و عروقی و سکته های
مغزی را سبب شود.
این متخصص تغدیه درخصوص نمک های تصفیه شده اظهار
داشت : نمک تصفیه نمکی است که در آن ناخالصی های نا محلول مانند فلزات
سنگین و همچنین ناخالصی های محلول مانند آهک، شن و ماسه طی فرآیندی در
کارخانه حذف شده است. نمک خوراکی باید از نوع یددار و تصفیه شده باشد. نمک
های تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت بیشتری
نگهداری می کنند اما نمک تصفیه نشده به علت داشتن ناخالصی در افرادی که
سابقه بیماری های گوارشی، کلیوی و کبدی دارند و حتی مصرف مداوم آن در افراد
سالم منجر به بروز ناراحتی های گوارشی ، کلیوی ، کبدی و حتی کاهش جذب آهن
در بدن می شود.
وی خاطر نشان کرد : فشار خون بالا، سکته قلبی، سکته
مغزی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و...، از عوارض مصرف زیاد نمک است و
برای پیشگیری از این امراض باید ، میزان نمکی که هنگام پخت به غذا اضافه می
کنید و همچنین مصرف آجیل شور ، انواع فرآورده های غلات حجیم شده، چیپس،
انواع شور مانند خیار شور و کلم شور، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی را کم
کنید ،از نمکدان در سر سفره استفاده نکنید. درواقع می توانید برای بهبود
طعم غذا و کاهش مصرف نمک در هنگام تهیه غذاها به جای نمک از سبزی های تازه
یا خشک مثل آویشن، شوید، سیر، آب لیمو ترش یا آب نارنج و ..... استفاده
کنید.