موازی‌ کاری ثمره فقدان یکپارچه سازی مدیریت

کلانشهر همدان هنوز در حوزه مدیریت یکپارچه شهری دچار ضعف است که این امر نیازمند آسیب‌شناسی و واکاوی است، چراکه نبود سیستم مدیریت یکپارچه موجب بروز برخی موازی‌کاری‌ها شده است.
کد خبر: ۱۵۶۵۴۱
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۱ 03 January 2016

کلانشهر همدان هنوز در حوزه مدیریت یکپارچه شهری دچار ضعف است که این امر نیازمند آسیب‌شناسی و واکاوی است، چراکه نبود سیستم مدیریت یکپارچه موجب بروز برخی موازی‌کاری‌ها شده است.

به گزارش فارس ، شهر همدان که در بسیاری از جلسات عنوان کلان‌ شهر را یدک می‌کشد هنوز در حوزه مدیریت یکپارچه شهری دچار ضعف است که این امر نیازمند آسیب‌شناسی و واکاوی است.

برنامه‌های مختلف فرهنگی، ورزشی، اجتماعی، هنری و عمرانی در سطح شهر همدان از سوی نهادهای مختلف انجام می‌شود و در همین راستا اتفاق مدیریت یکپارچه شهری امری لازم و ضروری به نظر می‌رسد که تاکنون مورد توجه جدی قرار نگرفته است.

در بخش فرهنگی و هنری می‌توان به این نکته اشاره کرد که برگزاری جشنوارههای مختلف فرهنگی و هنری که از سوی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاونت فرهنگی شهرداری همدان، حوزه هنری، سازمان تبلیغات اسلامی، اداره اوقاف و امور خیریه و دیگر دستگاه‌ها، در برخی از موارد به شکلی با موازیکاری همراه است که با اجرای سیستم مدیریت یکپارچه شهری می‌توان جلوی بسیاری از دوبارهکاریها را گرفت.

در حال حاضر برگزاری نمایشگاههای مختلف عکس، نقاشی، خوشنویسی و دیگر امور هنری به شکلی بین اداره ارشاد و معاونت فرهنگی شهرداری تقسیم شده و همین مهم باعث شده در زمان برگزاری هر نمایشگاه توسط یکی از این نهادها، بانی نمایشگاه و صاحب اثر توسط دیگر نهاد فرهنگی مورد انتقاد قرار گیرد.

البته این مهم در حالی است که اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان که انجام امور فرهنگی و هنری وظیفه ذاتی و سازمانی‌اش است از ابتدای سال جاری تنها به برگزاری برخی از جشنواره‌های روتین اکتفا کرده است و در کل عملکرد این نهاد فرهنگی در بحث برگزاری نمایشگاه‌ها، جشنواره‌ها و حمایت و مدیریت تشکل‌های هنری و فرهنگی مورد قبول هنرمندان نیست.

اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی که در بحث مدیریت نیز دچار مشکلاتی بوده و چند ماهی است که زمزمه تغییر مدیریت این دستگاه فرهنگی به گوش می‌رسد؛ چندی است در سایه قرار دارد و گویا در اغما فرو رفته است.

برگزاری جشنواره مطبوعات نیز یکی از وظایف این دستگاه فرهنگی است که البته چند سالی است به فراموشی سپرده شده و با وجود وعده‌های مدیرکل ارشاد این جشنواره امسال نیز برگزار نشد.

شکل برگزاری جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در قیاس با سال‌های گذشته تغییرات قابل توجهی داشت که البته مدیران مجموعه ارشاد گویا در این راستا تنها خود را دیدند و هنوز هم حق‌الزحمه هنرمندان را پرداخت نکرده‌اند.

این امر با در نظر گرفتن دیگر مباحث جشنواره که در همه بخش‌های آن برخی از نیروهای ارشاد حضور مداوم دارند یکی از مباحثی است که این نکته را تأیید می‌کند که با وجود همه شعارها در خصوص نبود بودجه اما برخی عوامل ارشاد در برگزاری جشنواره تئاتر، فیلم و نمایشگاه کتاب حق‌الزحمه‌های قابل توجهی دریافت کرده‌اند.

دیگر اتفاقی که در بحث نبود سیستم مدیریت یکپارچه شهری مورد تأکید قرار دارد، نبود هماهنگی بین دستگاه‌های عمرانی و خدماتی است و این امر همه‌ساله هزینه‌های قابل توجهی را به شهروندان تحمیل می‌کند.

همه این کوتاهی‌ها و بیبرنامگی‌ها و هزینههای مختلف در شرایطی انجام میشود که مقام معظم رهبری بر بحث اقتصاد مقاومتی تأکید دارند.

در بخش زیبایی سیمای شهری نیز نبود سیستم مدیریت یکپارچه شهری باعث برخی مشکلات شده و گویا در این باره تاکنون دستگاه‌های مختلف با سازمان زیباسازی شهرداری تعامل خوبی ندارند.

این موضوع در سال‌های گذشته در اتفاق برگزاری جشنواره زمستانی بارها عنوان شد و در خصوص ساماندهی میدان امام (ره) نیز نبود تعامل مناسب بین مجموعه شهرداری و میراث فرهنگی تنها موجب ضرر و زیان شهروندان شده است.

باید گفت اگر مدیریت یکپارچه شهری مناسبی بین مجموعه‌ها وجود داشت اکنون بسیاری از مشکلات شهر حل شده بود.


اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار