آیا در انتخاب رئیس سازمان میراث فرهنگی، زن بودن بر شایستگی غلبه می‌کند؟

انتخاب مدیرکل تقسیمات کشوری در شرایطی به عنوان جدی‌ترین گزینه ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مطرح شده که این چهره فاقد سوابق مرتبط با این سازمان فرهنگی است و به نظر می‌رسد این اقدام صرفاً برای افزایش سهم زنان در مدیریت‌های ارشد کشور است.
کد خبر: ۳۲۴۱۴۹
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰ 06 November 2016
آیا در انتخاب رئیس سازمان میراث فرهنگی، زن بودن بر شایستگی غلبه می‌کند؟
انتخاب مدیرکل تقسیمات کشوری در شرایطی به عنوان جدی‌ترین گزینه ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مطرح شده که این چهره فاقد سوابق مرتبط با این سازمان فرهنگی است و به نظر می‌رسد این انتصاب صرفاً برای افزایش سهم زنان در مدیریت‌های ارشد کشور است و شایسته سالاری در اولویت بعدی قرار گرفته است؛ رویکردی که باعث خواهد شد تا در آخرین سال فعالیت سازمان میراث فرهنگی نیز شاهد یک تغییر مثبت و محسوس در وضعیت این سازمان نباشیم.

به گزارش «تابناک»؛ وقتی مسعود سلطانی‌فر ریاست سازمان میراث فرهنگی را تحویل داد و به وزارت ورزش و جوانان رفت، برخی اهالی میراث فرهنگی امیدوار شدند که بالاخره یک مدیر متخصص و توانمند در صدر این سازمان قرار گیرد و بالاخره راس این سازمان میزبان یک مدیر غیرسیاسی و فرهنگ باشد. با این حال ظاهراً نه تنها قرار بر انتصاب یک مدیر فرهنگی برای این سازمان نیست، بلکه جایگزین احتمالی سلطانی‌فر حتی یک مرد سیاسی پرسابقه نیز محسوب نمی‌شود.
 
زهرا احمدی پور مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری گفت: «با من ظهر امروز در رابطه با ریاست سازمان میراث فرهنگی صحبت شد و من این مسئولیت را با کمال میل می پذیرم ولی هنوز حکم نهایی ابلاغ نشده است.  تاکنون مسئولیتی در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نداشته ام ولی در این حوزه مطالعات زیادی انجام داده ام، همچنین معتقدم که باید اولویت های سه حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به موازات هم در نظر گرفته شود. انتصاب را تا زمانی که حکم بگیرم نمی توانم تایید کنم. چند ساعت دیگر این حکم قطعی خواهد شد.»

احمدی پور که هیچ سابقه‌ای در این حوزه ندارد، درباره سازمانی که قرار است به او سپرده شود، عنوان کرد: «میراث فرهنگی، سرمایه فرهنگی کشور ماست. باید ببینیم برنامه هایی که از قبل تدوین شده چیست. به هر حال مدیران قبلی در این سازمان برنامه هایی را تنظیم کرده اند و این سازمان اولویت هایی را داشته است  پس باید با احترام به برنامه های قبلی، برنامه های خود را به رسانه ها اعلام کنم. نمی شود یکی از سه حوزه کاری سازمان میراث فرهنگی مغفول بماند. اگر میراث فرهنگی سرمایه ماست صنایع دستی هم بخشی از سرمایه کشور است، صنایع دستی برای حوزه گردشگری یک ظرفیت به شمار می آید، نگاهم به سازمان میراث فرهنگی مثبت است برای من حمایت از دولت و کمک به دولت برای تحقق اهدافش یک اصل مهم است.»
 
احمدپور در فاصله سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۲ مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور بوده است. از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ هم به عنوان معاون ورزش بانوان در سازمان تربیت بدنی مشغول به کار شد و از سال ۱۳۹۳ تا کنون هم رییس کمیسیون تخصصی هیات ممیزه در گروه علوم انسانی بوده و در سال ۱۳۹۴ نیز برای دومین‌بار، مدیرکل دفتر تقسیمات کشوری شد.

«احمدی‌پور» در انجمن ژئوپولتیک ایران، شورای مشورتی جغرافیا و آمایش سرزمین، کمیته تخصصی علوم جغرافیایی در شورای عالی برنامه‌ریزی آموزشی،‌ هیات ممیز دانشگاه تربیت مدرس، هیات تحریریه نشریه جغرافیای سیاسی و کمیته تمرکززدایی و سازمان‌دهی تهران عضویت داشته است.

کتاب‌هایی که «احمدی‌پور»، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تا کنون منتشر کرده، شامل «ژئوپلیتیک در جهان متغیر» (ترجمه)، «جغرافیای ورزش و اوقات فراغت» (ترجمه)، «سیاست و فضا»، «ژئوپلیتیک دریای خزر»، «مبانی جغرافیایی - سیاسی مکان‌گزینی پایتخت‌ها در ایران»، «سازماندهی سیاسی فضا و ساماندهی و آمایش سیاسی فضای شهری» است. 
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار