در کارگاه آموزشی رویکرد ایدز اعلام شد که ۹۸ درصد مبتلایان به این بیماری در استان کهگیلویه و بویراحمد تحت درمان هستند.
کد خبر: ۱۰۷۵۷۸۸
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۳ 07 November 2022

به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، کارگاه آموزشی رویکرد نوین آموزش  اچ آی وی به صورت پیشرفته  با حضور دکتر مهناز معتمدی کارشناس مسئول اداره  کنترل ایدز وزارت بهداشت جهت نمایندگان  تمامی ارگان‌ها و نهادهای اصلی و شریک در برنامه استراتژیک کنترل ایدز در یاسوج  برگزار شد.
محمد ملک‌زاده سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت استان در این نشست گفت: جهان با چالشی به نام اچ آی وی مواجه است.
وی با اشاره به سیاست کنترل این بیماری گفت: سیاست جهانی ، کنترل این بیماری تا سال ۲۰۳۰ است که ایران هم تابع سیاست های سازمان‌های بین‌المللی است و با اقداماتی که انجام می‌دهد تا ۸ سال آینده کیفیت زندگی و طول عمر بیماران مبتلا به ایدز ارتقا یابد.
در ادامه امیر رشیدی معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به تاریخچه بیماری ایدز گفت: اولین مورد بیماری ایدز سال ۱۹۸۱ در آمریکا بود و سال ۱۳۶۶   یک کودک در ایران با تزریق خون‌های آلوده کشور فرانسه به این بیماری مبتلا شد.
رشیدی ادامه داد: پیش بینی میشود که  ۴۰ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا هستند و جمعیت درگیر ایدز در ایران ۵۳ هزار نفر است.
وی با اشاره به آمار مبتلایان ایدز در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در استان ۲۲۰ بیمار مبتلا به ایدز شناسایی شده که ۱۱۵ نفر جان خود را از دست دادند و ۱۰۵ نفر زنده هستند که از این تعداد ۹۱ نفر تحت درمان هستند.
در پایان سید حسن فقیهی کارشناس بیماری ایدز دانشگاه علوم پزشکی استان به راه‌های انتقال این بیماری اشاره و عنوان کرد: اعتیاد تزریقی و جنسی عمده‌ترین راه انتقال اچ آی وی است و الگوی انتقال بیماری در استان شبیه الگوی کشوری است.
فقیهی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای کنترل بیماری در استان، گفت: بزرگترین فرد مبتلا در استان ۷۳ ساله و کوچکترین ۱۲ ساله است.
وی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد موارد ابتلا به بیماری در استان شناسایی شده‌اند افزود: ۹۸ درصد موارد شناسایی شده تحت درمان قرار گرفتند، ضمن اینکه برآورد می‌شود که ۴۱۰ بیمار مبتلا به ایدز در استان شناسایی و تحت مراقبت و درمان قرار گیرند .
وی با اشاره به فعال بودن مرکز مشاوره زنان آسیب‌پذیر گفت: مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری گچساران فعال است،ضمن اینکه سه مرکز و ۵ پایگاه مشاوره بیماری رفتاری در سایر مناطق استان در حال فعالیت هستند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار