مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با بیان اینکه هیچ قانون و دستورالعمل مدونی برای اداره مساجد وجود ندارد، گفت: پرداخت حق‌الزحمه روحانیت هم متولی ندارد به همین دلیل امکان تعطیلی نماز جماعت مساجدی که درآمد پایدار ندارند هم وجود دارد.
کد خبر: ۱۱۳۰۱۴۳
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۲ 05 October 2023

به گزارش تابناک زنجان، حجت‌الاسلام مختار کرمی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان بعد از ظهر امروز در جلسه کارگروه امور اجتماعی، فرهنگی، سلامت بانوان و خانواده با بیان اینکه طی چندین سال مدیریت خود برای نخستین بار است که شاهد تشکیل جلسه‌ای برای مطرح کردن مشکلات مساجد است و با تقدیر از این اقدام اظهار کرد: از بین ۲۲ دستگاهی که از امکانات مساجد استفاده می‌کنند، فقط چند دستگاه کمک می‌کنند و بقیه هیچ گونه احساس مسؤولیتی در این حوزه ندارند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با تاکید بر اینکه اوقاف مسؤولیت صدوراحکام برای هیأت امنای مساجد را بر عهده دارد، افزود: در این رابطه مرکز رسیدگی به امور مساجد تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه هیچ قانون و دستورالعمل مدونی برای اداره مساجد وجود ندارد، افزود: پرداخت حق‌الزحمه روحانیت هم متولی ندارد به همین دلیل امکان تعطیلی نماز جماعت مساجدی که درآمد پایدار ندارند هم وجود دارد.
کرمی به پرداخت ۱۰ میلیاردی خسارت به مساجد توسط اوقاف اشاره و تاکید کرد: سازمان در این رابطه دیگر مسؤولیت قبول نمی‌کند مگر اینکه رابطه بین مسجد و اوقاف به لحاظ اداره ثبیت شده باشد، چرا که این پرداخت‌ها مشکل شرعی دارد.


لزوم برگزاری دوره‌های آموزشی برای هیأت امنا و خادمان مساجد
فائزه موسوی، مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری زنجان هم در این جلسه، با تاکید بر نقش محوری مساجد اظهار کرد: با توجه به این اهمیت باید نقش بانوان در این پایگاه فرهنگی دیده شود.
مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری زنجان با اذعان به غفلت صورت گرفته در مورد نقش و جایگاه بانوان در مساجد افزود: به دلیل محل تجمع بودن مساجد ارزیابی از وضعیت این اماکن با طرح ۳۵ سوال در ۷۳ مسجد انجام شده است که نتایج قابل توجه است.
وی با تاکید بر لزوم ارائه راه‌کار برای ایجاد اصلاحات در اداره مساجد در ابعاد مختلف گفت: این اصلاحات منجر به فراهم شدن زمینه حضور پررنگ بانوان در مساجد خواهد شد.
موسوی ورودی و خروجی مساجد برای بانوان، دسترسی به سرویس‌های بهداشتی، وضوخانه، تجهیز به سرویس فرنگی، کیفیت نور، امکان دسترسی به امام جماعت و سخنران، دسترسی به تجهیزات و امکاناتی مانند کولر و پنکه و یا امکانات گرمایشی، و فعالیت‌های فرهنگی را از جمله ارزیابی‌های انجام شده در مساجد شهر زنجان دانست و گفت: جالب توجه است که بدانیم در برخی از مساجد قرآن در بخش زنانه وجود نداشت.
مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری زنجان تشکیل کمیته برای بررسی مسائل مساجد را پیشنهاد خود اعلام و تصریح کرد: به نظر برگزاری دوره‌های آموزشی برای خادمان و هیأت امنای مساجد یک اقدام ضروری محسوب می‌شود، چرا در برخی امور از جمله پذیرش کودکان همچنان به روال گذشته عمل می‌شود.


مشکلات منجر به خالی شدن مساجد شده است
حجت‌الاسلام علی ناصر، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان زنجان هم در این جلسه با تشریح مشکلات مساجد در برخی از مناطق شهر زنجان گفت: نتایج ارزیابی انجام شده در این گزارش درست است.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان زنجان با تاکید بر اینکه مشکلات موجود منجر به خالی مساجد شده است، افزود: تعداد مساجدی که برگزاری نماز جماعت آن در حال تعطیل شدن است روز به افزایش است که دلیل آن مشکلات عدیده موجود است.
وی با تاکید بر اینکه گفتن مشکلات نیاز به تشکیل جلسات تخصصی دارد، افزود: واقعیت این است که بیان مشکلات بدون خروجی مثبت، نتیجه‌بخش نیست.
همچنین ابوالفضل رفیعی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان در این جلسه از مدیریت سابق دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استاندار زنجان تقدیر کرد و گفت: وضعیت استان در همه شاخص‌ها رو به بهود است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان با تاکید بر اینکه پیگیری در جبران عقب‌ماندگی‌ها معجزه می‌کند، تصریح کرد: ریل‌گذاری خوبی در حوزه آسیب‌های اجتماعی انجام شده است.

برچسب ها: زنجان
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار