کد خبر: ۱۱۴۹۲۷
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۶ 19 October 2015

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان اینکه تمامی روستاهای بیش از 20 خانوار کشور تا پایان سال 95 گازرسانی می‌شوند، گفت: در حال حاضر 47 درصد روستاهای کشور گازرسانی شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، سید ابوالفضل رضوی در همایش فرهنگ عاشورایی در روستا که عصر امروز در روستای برغان شهرستان ساوجبلاغ برگزار شد با اشاره به اینکه توسعه روستایی از وظایف ما محسوب می‌شود، اظهار داشت: روستاهای ما فرهنگ بسیار غنی و تاریخی دارند و مجموعه‌ای از واحدهای تولیدی، سکونتی و میراثی است که نشان از تاریخ چند هزار ساله مردم آن منطقه دارد.

وی با اشاره به نمایشگاه دستاورد روستائیان که در حاشیه این مراسم برپا شد افزود: در شهرها کمتر چنین فضایی دیده می‌شود و در این راستا برای توسعه روستاها ابتدا باید روستائیان محترم شمرده شوند.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان اینکه بیش از 99.9 روستاهای کشور بعد از پیروزی انقلاب برق‌رسانی شده‌اند، تصریح کرد: اکنون حدود 38 هزار روستای بالای 20 خانوار و حدود 23 هزار آبادی کمتر از 20 خانوار در کشور وجود دارد.

رضوی با اشاره به اینکه بالغ بر 33 هزار آبادی تخلیه شده در کشور داریم، گفت: 84 درصد روستاهای کشور دارای راه روستایی مناسب هستند اما حدود 37 درصد روستاها به کلی تخلیه شده‌اند.

وی گفت: 47 درصد روستاهای کشور گازرسانی شده‌اند که تا پایان سال 95 تمامی روستاهای بالای 20 خانوار گازرسانی می‌شوند.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به اینکه عمده مشکلات روستاها مربوط به عدم شغل مناسب با تحصیل فرزندان روستائیان است، خاطرنشان کرد: عدم درآمد کافی برای گذراندن زندگی روستائیان و تبعیض‌ها در ارائه خدمات بین شهر و روستا سبب می‌شود روستایی زادگاهش علیرغم علاقه ترک کند.

رضوی با بیان "باید برای اینکه به تولید کشور لطمه نزنیم تولید ثروت کنیم"، اظهار داشت: در این راستا باید به رفتار روستائیان توجه کرده چرا که روستاهای کنونی با روستاهای 50 سال پیش قابل مقایسه نیستند.

وی افزود: در حال حاضر از هر یک خانوار در روستا یک فرد دارای تحصیلات دانشگاهی وجود دارد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به برپایی اولین نمایشگاه روستایی که 2 هفته پیش برگزار شد، اظهار داشت: در این نمایشگاه برخی شرکت‌های دانش‌بنیان وجود داشتند که در روستاها مستقر بودند.

رضوی با بیان اینکه در نظام صنعت چیزی به نام ضایعات وجود ندارد و این امر باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: گیاهان دارویی منطقه کردان باید مورد توجه دانشگاه‌ها، پژوهشکده‌ها و جهاد دانشگاهی قرار گیرد.

وی با تأکید بر اینکه در 9 استان در کشور درآمد خانوار روستایی‌ بیشتر از هزینه‌اش است که البرز یکی از آنها محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: در جنگ اقتصادی کنونی باید مانند زمان جنگ که در مقابل دنیا پیروز شدیم مردم وارد عمل شوند چرا که تا زمانی که فردیت وجود داشته باشد اقتصاد فعال و شکوفا نمی‌شود.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با تأکید بر اینکه در صورتی که 25 خانوار در یک روستا با هم یک شرکت تشکیل دهند به آنها وام تعلق می‌گیرد، گفت: در صورتی که 40 درصد آورده توسط روستائیان تأمین شود 60 درصد وام تا سقف 750 میلیون تومان به آنها تعلق می‌گیرد.

رضوی افزود: 50 خانوار با 35 درصد آورده 65 درصد وام تا سقف یک میلیارد تومان دریافت می‌کنند و همچنین برای 100 خانوار و 30 درصد آورده 60 درصد وام توسط دولت پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اگر 150 خانوار باشند با 25 درصد آورده 75 درصد وام توسط دولت تا سقف 3 میلیارد تومان ارائه می‌شود، یادآور شد: 200 خانوار یا بیشتر با 20 درصد آورده توسط روستائیان 80 درصد وام از سوی دولت بدون سقف ارائه می‌شود.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با تأکید بر اینکه کارمزد این وام‌ها تنها 3 درصد است خاطرنشان کرد: وثیقه در نظر گرفته شده نیز تنها کارت ملی سهامداران است.

رضوی بیان کرد: در این زمینه کار تشکیل شرکت با روستائیان است و طبق مصوبه دولت دستگاه‌های صنعت و معدن، جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی و گردشگری مؤظفند به صورت رایگان مشاوره ارائه دهند.

وی گفت: اگر در روستایی همه روستائیان سهامدار شدند از محل زمین‌های گردشگری و مراتع به عنوان هدیه دولت در اختیار آنان قرار داده می‌شود.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور تصریح کرد: از سال آینده و اجرای برنامه ششم توسعه مالیات واحدهای اشتغالی در روستا 10 سال معاف می‌شوند و درصدی از سهم تأمین اجتماعی نیز توسط دولت پرداخت می‌شود.

رضوی با تأکید بر اینکه فرمانداران و بخشداران اقدامات جدی در این زمینه انجام دهند گفت: هدف از در اختیار گذاشتن این امکانات ایجاد جامعه پایدار روستایی است.

وی تصریح کرد: با تبدیل روستا به شهرک مخالفیم و به هر روستا که بخواهد به شهر تبدیل شود هیچ گونه کمکی صورت نمی‌گیرد و باید به جای اسم شهرک از دهکده استفاده کنیم.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
وبگردی
آخرین اخبار