رئیس کل دادگستری استان کرمان خطاب به مدیران استان:
رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه بیان انتقادات و نظرات مردم از وظایف رسانه ها است که باید در قالب چارچوب های قانون مطبوعات صورت گیرد، اظهار کرد: نگاه سیستم قضایی به رسانه ها، رویکرد و نگاهی حمایتی است تا آزادی بیان مورد نظر رسانه ها شکل گیرد زیرا منفعت ملی و اجتماعی ما در این موضوع نهادینه است.
کد خبر: ۲۱۵۲۷۳
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۱ 19 April 2016

"یدالله موحد" پیش از ظهر امروز 31 فروردین ماه در دیدار با مدیران مسئول روزنامه های استان کرمان با بیان اینکه رسانه ها در استان کرمان نجابت را رعایت می کنند و این امر جزء خصایص ذاتی مردم کرمان است افزود: تامین امنیت رسانه ها و مطبوعات در اولویت کار دستگاه قضایی است و در این زمینه اعلام آمادگی می کنیم.

وی با اشاره به رصد مستمر مطبوعات و رسانه ها در استان کرمان؛ گفت: همواره شاهد بزرگواری، متانت و نجابت رسانه های استان کرمان هستیم.

رئیس کل دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: در واقع یک دانشگاه عمومی از سوی رسانه های استان کرمان در سطح استان ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه همکاری بسیار خوبی بین دستگاه قضایی و رسانه ها در استان کرمان وجود دارد، تصریح کرد: در سال گذشته به رغم فعالیت های گسترده رسانه ای در استان کرمان فقط در مرحله بدوی یک محکومیت کیفری رسانه ای داشته ایم که نشانگر نگاه حمایت دستگاه قضایی و رعایت قوانین از سوی رسانه ها است.

موحد گفت: امیدواریم به نقطه ای برسیم که حتی یک مورد پرونده مطبوعاتی در استان تشکیل نشود و این به معنای آن نیست که رسانه ها باید خودسانسوری داشته باشند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه بیان انتقادات و نظرات مردم از وظایف رسانه ها است که باید در قالب چارچوب های قانون مطبوعات صورت گیرد، اظهار کرد:  نگاه سیستم قضایی به رسانه ها، رویکرد و نگاهی حمایتی است تا آزادی بیان مورد نظر رسانه ها شکل گیرد زیرا منفعت ملی و اجتماعی ما در این موضوع نهادینه است.

نماینده عالی قوه قضائیه در استان کرمان بر پرهیز از خودسانسوری و نگاه منفعت طلبانه رسانه ها تاکید کرد و گفت: در این رابطه باید رفتار منطقی و حساب شده را مد نظر داشت.

رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه با تاکید بر اینکه باید یک نگاه ارفاق آمیز به برخی از خطاها داشت، ادامه داد: نباید برخی خطاهای کوچک را تبدیل به پرونده های بزرگ کرد که در دادگاه مطبوعات مورد رسیدگی قرار گیرد.

وی بر اغماض بر خطاهای مطبوعاتی سهوی تاکید کرد و گفت: رسانه ها نیز باید در برابر مدیرانی که سوابق درخشانی داشته و در یک مورد خطا کرده اند نیز نگاه ارفاق آمیز داشته و با لحنی ملایم آن را به خود مدیر مطرح کنند.

وی تاکید کرد: برخی رفتارهای مجرمانه که قابل توجیه نیست نیز باید مورد رسیدگی جدی قرار گیرد و فرد پاسخگوی رفتار خود باشد.

نماینده عالی قوه قضائیه در استان کرمان در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد:  هر سازمان و نهاد پویا و فعال که به جامعه خدماتی را ارائه می کند برای جلب اعتماد عمومی و ارتقای رضایت مندی مردم علاقه مند است که شرحی از خدمات خود را به اطلاع عموم برساند و برای رسیدن به هدف خود از ظرفیت رسانه ها، برای جلب مشارکت عمومی استفاده می کند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان با تاکید بر اینکه سازمانی می تواند در انجام وظایف خود موفق باشد که رابطه ای علمی و منطقی را با رسانه ها برقرارکند، گفت: رسانه ای موفق می شود که بتواند رضایت مندی مخاطبان خود را جلب کند و این امر زمانی حاصل می شود که اطلاعات مورد نیاز مخاطبان خود را در اختیار آنها قرار دهد.

موحد به وجود رابطه سه جانبه بین رسانه ها، سازمان ها و مطبوعات اشاره و خاطرنشان کرد: مردم به اطلاعات رسانه ها نیاز دارند و مطبوعات به سازمان ها نیاز دارند و متقابلا نیز سازمان ها به رسانه ها نیاز جدی را دارند.

وی سازماندهی و هدایت افکار عمومی را از رسالت های اصلی رسانه ها برشمرد و ادامه داد: رسانه ها یک نهاد هدایتگر و  اصلاح کننده هستند تا جامعه را به سوی کمال و صلاح پیش ببرند؛رسانه ها هم می توانند برای اصلاح جامعه قدم بردارند و هم می توانند در جهت فساد جامعه قدم بردارند و رسانه های دنیا نیز در همین دو طیف قابل دسته بندی هستند.

وی افزود: در استان کرمان به دنبال آن هستیم که مدیران ما در برابر مطبوعات آستانه تحمل خود را بالا برده، پاسخگویی را وظیفه خود بدانند و نقد پذیری را جزء لوازم کار خود به شمار آورند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان اظهارداشت: مدیران الزام دارند که اطلاعات در اختیار خود را به رسانه ها و افکار عمومی ارائه دهند و این امر در همه موارد به جز مواردی که دارای طبقه بندی هستند، صدق می کند.

موحد در ادامه اظهار داشت: حجم بالایی از کار و اطلاعات در دستگاه قضایی وجود دارد که می تواند سوژه های بسیار خوبی برای توسعه فعالیت های مطبوعاتی در این حوزه باشد و بر همین اساس گام های اساسی در پیشگیری از جرم برداشته شود.

نماینده عالی قوه قضائیه در استان کرمان بر تشکیل کمیته ای برای تبدیل اطلاعات سیستم قضایی به اطلاعات مفید برای جامعه تاکید کرد و گفت: این اطلاعات می تواند در اختیار اهل اندیشه و قلم گیرد تا پس از انجام کارهای تحلیلی، زمینه رشد جامعه را فراهم کند.

وی افزود: مصاحبه با قضات بلا اشکال است اما در برخی موارد مصاحبه با متهمان و سایر اعضای پرونده موجب می شود که مشکلاتی برای خبرنگار و رسانه ایجاد شود.

وی بر تعیین راهکارهای مناسب برای دریافت مطالبات روزنامه ها از دستگاه های اجرایی تاکید کرد و گفت: حمایت های دستگاه قضایی و اجرایی می تواند در رفع این مشکل نقش مهمی داشته باشد.

برچسب ها: مطبوعات ، موحد ، دادگستری
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار