کد خبر: ۱۰۴۵۲۹
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۹ 02 October 2015
غدیر واقعه ای بزرگ و ماندگار است که در هر عصر و زمانه پویایی و تحرک آن به واسطه نور ولایت تا ابد روشنایی بخش مسیر زندگانی است.
پیامبر اکرم (ص) از همان آغاز رسالت خویش امیر المومنین علی (ع) را به عنوان جانشین ، برادر، وصی و امام مردم پس از خود معرفی فرمودند و این مساله بارها در طول 23 سال رسالت پیامبر گرامی اسلام (ص) به شکل های مختلفی انجام شد، در آخرین سال عمر شریف حضرت محمد (ص) ایشان پس از بازگشت مراسم حج جهت انجام امر خداوند ، مراسم غدیر را برپا کردند؛ در واقع این معرفی بزرگترین مراسمی بود که تا آن روز در تبلیغ مقام جانشینی پیامبر (ص) برپا شده بود.
اسناد معتبر تاریخی از آن حکایت دارد که پیامبر گرامی اسلام (ص) فقط به گفتن جمله ی ((من کنت مولاه فهذا علی مولاه)) بسنده نکردند بلکه در آن روز مفصل و به روشنی مقام اوصیاء پس از خود را معرفی کردند؛ سپس از مردم بیعت گرفتند، هم با زبان هایشان، هم با قلب هایشان و هم با دست هایشان.
یکی از مهمترین جملاتی که حضرت محمد (ص) در خطبه غدیر ذکر نمودند این جمله است: (( بایسته است حاضران به غایبان و فرزند داران به فرزندان خویش، تا برپایی روز قیامت سخنان امروز مرا برسانند)) و در جایی دیگر فرمودند که ((بالاترین نقطه امر به معروف این است که به گفته ایشان گردن گذارده شود و افراد آن را به دیگران تبلیغ کنند)).

***قسمتی از خطبه غدیر پیامبر اسلام (ص)
.... هان مردمان ! خداوند را صراط مستقیم منم که فرمان پیروی آن داده و سپس علی و آن گاه فرزندانم از نسل او پیشوایان ولایتند که به راستی و درستی راه می برند و با حق، دادگری می کنند.
....هان مردمان ! شماری فزونی از گذشتگان شما، گمراه شدند و خداوند نابودشان کرد و او هم نابودکنندگان آیندگان است.
خداوند فرموده آیا پیشنیان را تباه نکردیم؟ و در پس آنان، آیندگان را نابود نساختیم؟ آری با مجرمان اینچنین کنیم وای بر ناباوران بر روز رستاخیز. (مرسلات آیه 16 تا 19)
.... هان ! دوست داران امامان، مومنانی هستند که خداوند عز و جل چنین توصیفشان فرموده : آنان که ایمان آورده ، باور به خود را به شرک نیاوردند؛ پس ایشان در امانند و راه یافتگان.(انعام 82)
یاران پیشوایان به باور رسیدگان اند و دور از تردید و انکار. (حجرات 15) ایشان با آرامش و سلامت به بهشت در خواهند شد و فرشتگان با رفاه و تسلیم آن ها را می پذیرند (انبیاء 103) می گویند : درود بر شما اکنون پاکیزه شده اید، در بهشت جاودانه در آیید (زمر 73)
....هان! بهشت پاداش دوستان امامان هستند که بی حساب روزی داده خواهند شد (غافر 40)

***غدیر حادثه ای تاریخی نیست
آری! واقعه غدیرحادثه ای تاریخی نیست که در کنار دیگر وقایع بدان نگریسته شود، غدیر تنها نام یک سرزمین نیست، یک تفکر است، نشانه و رمزی است که از تداوم خط نبوت حکایت می کند، غدیر نقطه تلاقی کاروان رسالت با طلایه داران امامت است.
آری غدیر یک سرزمین نیست، چشمه ای است که تا پایان هستی می جوشد، کوثری است که فنا برنمی دارد، افقی است بی کرانه و خورشیدی است عالمتاب.
روز غدیر، روز کامل شدن دین و روز اتمام نعمت است و خداوند با برگزیدن حضرت علی (ع ) به امامت، دین را کامل کرد و بنابراین، این روز از اهمیت خاصی برخوردار است.
غدیر تداوم رسالت حضرت محمد(ص) در ولایت علی(ع) است، باید توجه داشت که غدیر عید پیمان، میثاق و عیدعدالت و رهبری بوده و در این روز مفهوم ولایت اسلامی به وسیله پیامبر اکرم(ص) یک مصداق روشن و عینی پیدا کرد.
برای روز غدیر اعمالی وارد شده که تحکیم بیعت با ولایت، اظهار سرور و شادمانی، مصافحه کردن، پیمان اخوت و برادری، احسان و نفاق، صله رحم، رفع حاجت مومنان، غسل کردن و لباس نو پوشیدن، تشکیل اجتماع و دعا- روزه و عبادت از جمله این اعمال است.
تا به حال به این اندیشیده ایم که در قبال این مسوولیت سنگین که پیامبر گرامی اسلام (ص) بر دوش همگی ما گذاشته اند چه کرده ایم، آیا به این فکر کرده ایم که چگونه می توان غدیر را به همه معرفی کرد؟ و راه با سعادت اهل بیت (ع) را به تمامی جهانیان تبیین و نشان داد؟
امروز مردم البرز همچون دیگر امت اسلام در روز عید ولایت شادمانند و این رویداد بزرگ تاریخی و ابدی را به یکدیگر شادباش می گویند.
آیین های ویژه جشن غدیر از شب گذشته در این استان آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
وبگردی
آخرین اخبار