کد خبر: ۵۶۶۸۴
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۱:۲۵ 04 July 2015
رئیس سازمان مدیریت برنامه‌ریزی استان البرز از جایگزینی انرژی‌های نو در بخش آینده‌نگری و توسعه سند آمایش این استان خبر داد. 
به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، ذبیح‌‌الله قائمی امشب در چهارمین نشست بررسی مطالعات آمایش سرزمین استان البرز در بخش آینده‌نگری و توسعه که با مشارکت اساتید و صاحب‌نظران مدیران کل روسای سازمان‌ها تشکیل شد، اظهار کرد: ما در اصلاحاتی که در حوزه انرژی و همچنین مسائل زیست‌محیطی داشتیم توجه جدی به انرژی‌های نو به ویژه زمین گرمایی و همچنین جلوگیری از برخی تخریب‌های زیست‌محیطی و احداث جاده‌های بین شهری با هدف تخریب منابع طبیعی داشتیم که سعی شده در حد امکان جلوی این کار گرفته شود.
وی افزود: در حقیقت این طرح برنامه‌ای بلند‌مدت برای رسیدن به هدف‌گذاری‌هایی است که می‌تواند توسعه واقعی استان را رقم بزند تا به عنوان یک سند بالادستی و در برش سالانه زمینه‌ای مهیا شود تا تحول همه‌جانبه را در حوزه‌های مختلف شاهد باشیم.
قائمی تصریح کرد:‌ سعی می‌شود در سند آمایش سرزمینی مباحث مختلف کشاورزی، گردشگری، انرژی‌های نو، توسعه شبکه‌های راهی و ارتباطی و ... مورد توجه قرار گرفته و در کنار آن برخی الزامات نیز مد نظر بوده است.
رئیس سازمان مدیریت برنامه‌ریزی استان البرز گفت: در دو بخش تفکیک همگن و همچنین فضای آینده‌نگرانه و منطقه‌بندی کالبدی را در قالب سند آمایش سرزمینی مد نظر قرار دادیم و سعی کردیم با محوریت سند بالادستی و همچنین شناسایی تهدیدها و فرصت‌ها و در نظر گرفتن راهبرد کلان در مسیری حرکت کنیم تا توسعه فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، برنامه‌های مهارت‌آموزی، توسعه بخش کشاورزی، گردشگری، شبکه‌های زیرساختی و همچنین انرژی‌های نو مد نظر قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در این نشست نسبت به تایید محورهای ساختار، تولید انرژی، جمعیت و مهاجرت، محیط زیست و نظام سکونت‌گاهی اقدام شد.
قائمی تأکید کرد: در این نشست کلیه پیشران‌های توسعه به تفکیک، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته و ضمن اعمال اصلاحات جمع‌بندی لازم صورت گرفت.
قائمی یادآور شد:‌ علاوه بر این اقدامات سعی کردیم در ساختار سکونت‌گاهی و همچنین عدم مدیریت صحیح منابع و مصارف آب، افت منابع آب‌های زیرزمینی و برداشت‌های زیرزمینی، آلودگی منابع آب و خاک و هوا، تنوع زیستی و اقلیم مناسب استان، وجود دو سد امیرکبیر و طالقان، وجود دشت‌های ممنوعه و عدم رعایت سلسله نظام سکونت‌گاهی، سکونت‌های غیررسمی و موقت و وجود کرج به عنوان کلانشهر کشور در کنار تهران، تاثیرات متقابل نظام شهری استان و در کنار تهران نیز برنامه‌ریزی‌ها و هدف‌گذاری را انجام دهیم تا در یک فرآیند مطلوب بتوانیم به هدف مورد نظر دست پیدا کنیم.
گفتنی است در مجموع تاکنون مطالعات آمایش سرزمین استان البرز 21 جلسه شامل کارگروه آمایش و شورای برنامه‌ریزی و توسعه این استان برگزار شده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
وبگردی
آخرین اخبار