سخنگوی سازمان انرژی اتمی:
بهروز کمالوندی با تاکید بر اینکه موضوع شفاف سازی تنها در قالب های تعریف شده صورت خواهد گرفت، اظهار داشت: حرفی که به تازگی از سوی غربی ها زده می شود، مورد قبول ایران نیست.
کد خبر: ۳۶۵۹۴
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۳ 19 May 2015
معاون بین الملل و حقوقی و سخنگوی سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه نمی توان پیشاپیش درباره توافق با گروه 1+5 قضاوت کرد، گفت: پافشاری غربی ها بر تعاریف نادرست خود از توافق نتیجه ای به دنبال نخواهد داشت.
بهروز کمالوندی در حاشیه چهارمین همایش ملی کاربرد فناوری هسته ای در کشاورزی و منابع طبیعی، در پاسخ به سوالی در خصوص نوع نگاه کشورهای غربی به موضوع توافق، گفت: ایران شفافیت در کارها را پذیرفته اما این شفافیت چارچوب مشخصی دارد و تعریف شده است.
وی تصریح کرد: طرف غربی در مذاکرات نباید تلاش کند که تعریف خود را غالب کند، زیرا این رویه کمکی به نتیجه بخش بودن مذاکرات نخواهد کرد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین گفت: در برنامه اقدام مشترک تعاریف، مشخص شده که یکی از موارد موضوع پروتکل الحاقی است که البته اختیار تصمیم گیری درباره پروتکل الحاقی بر عهده دولت و مجلس است و ما نمی توانیم برای مجلس در این خصوص تعیین تکلیف کنیم.
معاون بین الملل و حقوقی سازمان انرژی اتمی افزود: جمهوری اسلامی ایران تنها توافقی را که نهایی شود اجرا می کند که به طور قطع باید مبانی آن به طور دقیق مشخص باشد و غربی ها نمی توانند تعاریف و خواسته های خود را به نام توافق مطالبه کنند.
وی با تاکید بر اینکه موضوع شفاف سازی نیز تنها در قالب های تعریف شده صورت خواهد گرفت، اظهار داشت: حرف هایی که به تازگی از سوی غربی ها زده می شود، مورد قبول ما نیست.
کمالوندی که در جمع خبرنگاران سخن می گفت، افزود: اطلاعات از سوی بازرسان آژانس جمع آوری شده و به آژانس می رود، اما از این اطلاعات در این نهاد بین المللی به خوبی محافظت نمی شود که این موضوع تنها مختص ایران نیست و درباره دیگر کشورها نیز اتفاق می افتد.
کمالوندی با تاکید بر اینکه حفظ اطلاعات محرمانه از وظایف آژانس است، گفت: در گذشته این اتفاق صورت نگرفته و این اطلاعات به خوبی حفظ نشده است که این موضوع جای نگرانی دارد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره به کار بردن برخی اسامی درباره سوالاتی که آژانس از ایران دارد، گفت: آژانس سوالات خود را مطرح می کند و لزومی ندارد که اسم خاصی روی این سوالات متداول بگذارند.
وی ادامه داد: بر اساس بیانیه تهران که بین ایران و آژانس به امضا رسید، ایران متعهد شد که به سوالات و مسایل گذشته و حال پاسخ دهد که در این زمینه پیشرفت خوبی نیز حاصل شده است.
کمالوندی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره همکاری ایران با کشورهای جهان در زمینه فعالیت های صلح آمیز هسته ای به ویژه ساخت نیروگاه های هسته ای، گفت: گر چه با روس ها در این زمینه کار می کنیم اما کشور ما ترجیح می دهد که منابع خود را گسترش دهد گرچه روسیه شریک کاری اصلی ما در بلندمدت خواهد بود.
معاون سازمان انرژی اتمی افزود: برای گسترش تعامل با کشورهای غربی از آنان دعوت کرده ایم که در برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران حضور داشته باشند و در صنعت هسته ای ایران سرمایه گذاری کنند. حتی امکان این وجود دارد که نیروگاه هایی ساخته شده و برق حاصل از آن صادر شود.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت کشاورزی و منابع طبیعی در کشور و نقش فناوری صلح آمیز هسته ای در این بخش، گفت: مایه افتخار است که صنعت هسته ای خدمات گسترده ای به بخش کشاورزی و منابع طبیعی دارد و این خدمات در آینده گسترش خواهد یافت.
کمالوندی با تاکید بر اینکه صنعت هسته ای و کاربرد آن در کشاورزی در حال رشد است، اظهار داشت: تامین زیرساخت های قانونی با همکاری دولت و مجلس، حضور بخش خصوصی در این حوزه و فرهنگ سازی در جامعه و جلب توجه مردم نسبت به جایگاه صنعت هسته ای در بخش کشاورزی و منابع طبیعی ملزومات تجاری سازی در این بخش است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
وبگردی
آخرین اخبار